Gamescom 2018: A.V.A: Dog Tag Preview

H νέα μορφή του Alliance of Valiant Arms

Το Alliance of Valiant Arms ή A.V.A αν προτιμάτε μετρούσε μέχρι και τον Ιούνιο 11 συναπτά έτη ζωής, επτά εκ των οποίων στο Steam. Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για ένα τίμιο free-to-play FPS, το οποίο και θα περιγράφαμε ως μια μίξη του Counter-Strike με το Call of Duty. Κατά την ταπεινή

μας άποψη ένας από τους λόγους που το A.V.A δεν κατάφερε να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό έχει να κάνει με τους publishers, αφού σε κάθε περιοχή της υφηλίου το A.V.A κυκλοφορούσε από άλλη εταιρεία. Όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση “όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει”. Αφού λοιπόν η κορεατική Red Duck Inc. είδε και απόειδε αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να εκδώσει μόνη της τον διάδοχο του Alliance of Valiant Arms, o οποίος φέρει τον τίτλο A.V.A: Dog Tag.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν και το A.V.A: Dog Tag βαφτίζεται ως ένα sequel, στην πραγματικότητα βασίζεται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό στον προκάτοχό του. Την δεδομένη χρονική στιγμή ετοιμάζεται να περάσει στο στάδιο της closed beta, η οποία θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Η μετάβαση του από το alpha στάδιο ανάπτυξης ήταν αν μη τι άλλο επιτυχημένη, καθώς 4.000 αφοσιωμένοι και ενεργοί παίκτες παρείχαν πολύτιμο feedback στους developers. Αυτή ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που η Red Duck Inc. έχει την ευκαιρία να μιλήσει απ' ευθείας με τους παίκτες και να εξελίξει την δημιουργία της με την καταλυτική βοήθειά τους, καθότι στο παρελθόν όλο το feedback φιλτράρονταν από τους διάφορους third-party publishers, όπως την Tencent και την Garena. Στην Gamescom είχαμε μια σύντομη συνομιλία με τον Robin Seo, διευθυντή ανάπτυξης της Red Duck Inc., ο οποίος μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η βασικότερη αλλαγή που συντελείται εδώ είναι αυτή η απ' ευθείας επαφή της εταιρείας με τους παίκτες.

Στην closed beta θα δούμε δύο διαθέσιμα modes, το Annihilation και το Demolition, ωστόσο στο μέλλον είναι πιθανό να δούμε αρκετά ακόμη. Να θυμίσουμε εδώ ότι στο A.V.A υπήρχαν 10 συνολικά modes. To Annihilation είναι της μορφής Team Deathmatch, ενώ στο Demolition η EU ομάδα προσπαθεί να τοποθετήσει μια βόμβα σε ένα από τα δύο bomb points και η NRF ομάδα προσπαθεί να σταματήσει το έργο της πρώτης. Σε ότι αφορά τις αλλαγές τώρα έχει γίνει remodeling σε όλα τα όπλα, καθώς και στα character models. Οι χάρτες έχουν υποστεί κάποιες αισθητικές κυρίως αλλαγές, ωστόσο η δομή τους δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές σε σχέση με αυτή του Α.V.A. O βασικός στόχος των developers είναι να δώσουν ένα πιο σύγχρονο και συνάμα πιο ρεαλιστικό look στην δημιουργία τους.

Εν τω μεταξύ, το UI είναι πλέον πιο λιτό και πιο ευανάγνωστο, ιδίως στην οθόνη καθορισμού του loadout σας. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, ότι στο A.V.A: Dog Tag θα δούμε τρία classes, τον Pointman, τον Rifleman και τον Sniper. O μεν πρώτος προτείνεται στους παίκτες που προτιμούν να παίζουν σε close-quarters, ενώ ο Rifleman χαρακτηρίζεται ως “all rounder”. O Sniper φυσικά δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις... Στο κομμάτι των όπλων υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία και μάλιστα καθένα εξ' αυτών είναι πλήρως customizable.

Ένα βασικό μέλημα της Red Duck Inc ήταν να διασφαλίσει τον free-to-play χαρακτήρα του A.V.A και πράγματι ο διάδοχός του θα διατίθεται εντελώς δωρεάν. Τα μόνα αντικείμενα που θα διατίθενται με πληρωμή θα είναι τα cosmetics, τα οποία μάλιστα θα μπορείτε να ανταλλάξετε με άλλους παίκτες μέσω του Steam Marketplace. Σε ότι αφορά το eSports κομμάτι, η Red Duck βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την προώθηση και την διείσδυση του A.V.A: Dog Tag στην ανταγωνιστική σκηνή, ενώ εργάζεται παράλληλα στο κομμάτι του balancing.

Το A.V.A: Dog Tag θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα για PC.

Βρείτε τα πάντα για την Gamescom 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN GreeceGamescom 2018: The Inner Friend PreviewGamescom 2018 HighlightsGamescom 2018: Οι νικητές των Gamescom Awards 2018... part 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα