Final-4 Euroeague 2018 Bελιγράδι: Η «απάντηση» της Ρεάλ και του Ντόντσιτς στην Φενέρ για το 10ο τρόπαιο της «βασίλισσας»

Η Ρεάλ κατετάγη στην 5η θέση της βαθμολογίας και στα έξι παιχνίδια μέχρι τον τελικό του F4, γνώρισε μια ήττα.

Απέκλεισε τον Παναθηναϊκό του Τσάβι Πασκουάλ στα πλει οφ, με τους «πράσινους» να νικούν τους «μερένγκες» στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (μοναδική ήττα μέχρι τον τίτλο) και εν συνεχεία η «βασίλισσα» να επικρατεί στα επόμενα τρία, εκ των οποίων το τρίτο και το τέταρτο ματς ήταν στην Μαδρίτη.

Οι «δίδυμοι πύργοι» Ταβάρες-Αγιόν, η επιστροφή της Ζάλγκιρις με οδηγό τον Σάρας

Και όπως αποδείχτηκε

στο Βελιγράδι, όπου δεν ταξίδεψε ελληνική ομάδα, ήταν το φάιναλ φορ του ακαταμάχητου και μετέπειτα NBAer Λούκα Ντόντσιτς. Η Ρεάλ είχε…λανσάρει για πρώτη φορά, τους «δίδυμους πύργους», έχοντας στο ρόστερ της και δίπλα στον Μεξικάνο Αγιόν, τον Έντι Ταβάρες από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς καταγράφει την τέταρτη συνεχόμενη παρουσία της σε F4 και τελευταία, μέχρι τώρα, ενώ η Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επανεμφανίζεται στο κορυφαίο ραντεβού, ύστερα από 19 χρόνια και την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου, στο Μόναχο, το ’99. Στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, στέλνει…προειδοποίηση στον Ολυμπιακό, με νίκη στο ΣΕΦ και στα πλει οφ, με μειονέκτημα έδρας, επιβάλλεται της ελληνικής ομάδας ξανά Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα του. Μπορεί να ηττήθηκε στο δεύτερο και με δυο νίκες στο Κάουνας, προκρίνεται στο Βελιγράδι. Η τρίτη θέση που κατέλαβε στο F4 που κατέλαβε ήταν τιμητική για την συνολική πορεία της λιθουανικής ομάδας.

Στον ημιτελικό ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ, οι Μοσχοβίτες είχαν επιμέρους σκορ 30-20, αλλά η συνέχεια του αγώνα εξελίχθηκε σε «ταυρομαχία» με την Ρεάλ να δίνει έναν ακόμα αποκλεισμό στην ρωσική ομάδα, μετά τους δυο του Ολυμπιακού (2015, 2017).

Έναν χρόνο μετά τον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης, η Ρεάλ νίκησε στον τελικό την Φενέρμπαχτσε και η ομάδα-δημιούργημα του Πάμπλο Λάσο έφτασε στον πρώτο διψήφιο αριθμό των 10 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 18/5/2018

ΤΣΣΚΑ-ΡΕΑΛ 83-92

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 76-67

20/5/2018

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΡΕΑΛ -ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 85-80

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΤΣΣΚΑ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 77-79

Keywords
Τυχαία Θέματα
Final-4 Euroeague 2018 Bελιγράδι, Ρεάλ, Ντόντσιτς, Φενέρ, 10ο,Final-4 Euroeague 2018 Beligradi, real, ntontsits, fener, 10o