Europa League: «Περίπατος» του Άγιαξ και της Καραμπάγ, προβάδισμα πρόκρισης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο Άγιαξ εξασφάλισε από τον πρώτο παιχνίδι με την Λουντγκόρετς, την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League, νικώντας με 1-4 στην έδρα της βουλγαρικής ομάδας και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στην Ολλανδία, χάριν στο ευρύ σκορ που πέτυχε. Σε διάστημα δυο λεπτών, ο Άγιαξ δημιούργησε σκορ ασφαλείας, με το πρώτο γκολ του Μοχάμεντ Κουντούς στο 16′ και στο 18′. Πέντε λεπτά

πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η ολλανδική ομάδα πέτυχε και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Μπράιαν Μπρόμπεϊ και στο 50′. ο Μοχάμεντ Κουντούς με χατ-τρικ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Ολιβιέρ Βερντόν (70′).

Η Καραμπάγ νίκησε 2-0 την Ολίμπια, στη Λουμπλιάνα, πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 32′ ο Μεντίνα άνοιξε το σκορ και στο 44′ ο Αντράντε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο Ζάγκρεμπ, η Ντιναμό με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Γιακίροβιτς που ήταν συνεργάτης του Μπίτσκαν, επικράτησε 3-1 της Σπάρτα Πράγας. Οι φιλοξενούμενοι με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Κρέιτσι (39΄) προηγήθηκαν, αλλά ο Σπίκιτς στο 44′ ισοφάρισε. Το δεύτερο γκολ των Κροατών από τον Πέριτς (58′) και τρία λεπτά αργότερα, ο Ιβανούσεκ πέτυχε το τρίτο γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Europa League, Περίπατος, Άγιαξ, Καραμπάγ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ,Europa League, peripatos, agiax, karabag, ntinamo zagkreb