Euro 2004: Το «θαύμα» της Ελλάδας στην Πορτογαλία

Kαι όμως πέρασαν 15 χρόνια... Από τη μέρα εκείνη που η Εθνική ομάδα της Ελλάδας πάτησε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το Euro 2004 στην Πορτογαλία.

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου. Σαν σήμερα δηλαδή. Μέσα στο κατακαλόκαιρο οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ, πήγαν ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, διαψεύδοντας όλους τους μπούκερς...

Η ομάδα που την αποκάλεσαν «πειρατικό»

κατάφερε, με γκολ του Χαριστέα, να νικήσει 1-0 την Εθνική Πορτογαλίας, στον τελικό της διοργάνωσης και να στείλει όλους τους Έλληνες, ποδοσφαιρόφιλους ή μη, στον ουρανό.

Ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία της «γαλανόλευκης» σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρώτη μετά από 24 χρόνια, αγνοούσε φυσικά την πρώτη νίκη της σε τέτοιο επίπεδο (1 ισοπαλία - 2 ήττες ο μέχρι τότε απολογισμός), ενώ ήταν η πρώτη εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση μετά την επώδυνη εμπειρία του Μουντιάλ του 1994, με τον απολογισμό των 3 ηττών σε ισάριθμα ματς με Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία, καθώς και των 0 - 10 τερμάτων.

Και όμως, το διάστημα από την 12η Ιουνίου μέχρι την 4η Ιουλίου του 2004 ήταν η πλέον ονειρεμένη περίοδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, με το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ να κάνει με το "καλημέρα" την πρώτη νίκη του σε τελική φάση Euro, να ολοκληρώνει την παρουσία του στον όμιλο με μόλις μία ήττα, και να αποκλείει ένα - ένα τα μεγαθήρια με την κλασική... συνταγή του 1-0 σε όλους τους νοκ - άουτ αγώνες.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα