Μπαρτσελόνα: Ολοκληρώθηκε η «βόμβα» με Ντέιβις!

11:20 4/7/2019 - Πηγή: Sportime

Η Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο και το αποδεικνύει με τις μεταγραφές που κάνει μέχρι στιγμής. Τελευταία της προσθήκη ο Μπράντον Ντέιβις την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσαν και επίσημα οι «μπλαουγκράνα» την Πέμπτη (4/7).

Ο Αμερικανός σέντερ ο οποίος άφησε σπουδαίες εντυπώσεις ως παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας τις δύο τελευταίες σεζόν, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους Καταλανούς.

Ο 27χρονος και ύψους 2.08μ. καλαθοσφαιριστής αρχισε την καριέρα του τη σεζόν 2013-14 από το NBA

(χωρίς να γίνει ντραφτ) και τους Φιλαδέλφια 76ερς, για να συνεχίσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στους Μπρούκλιν Νετς.

Από το 2015 ο Ντέιβις ήρθε στην Ευρώπη όπου φυσικά συνεχίζει ως σήμερα. Συγκεκριμένα η πρώτη του ομάδα ήταν ο γαλλική Σαλόν, ενώ ο επόμενος σταθμός του ήταν στην Ιταλία και η Βαρέζε.

Κατόπιν τη σεζόν 2016-17 επέστρεψε στο γαλλικό πρωτάθλημα για να φορέσει τη φανέλα της Μονακό ένω ακολούθησαν τα δύο εξαιρετικά χρόνια στη Ζαλγκίρις.

Στην ομάδα της Λιθουανίας και υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο Ντέιβις έδειξε σπουδαία βελτίωση και θεωρείται πλέον ως ένας από τους 2-3 κορυφαίες σέντερ της Ευρώπης.

Πλέον ανήκει στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα η οποία με την απόκτησή του έκανε μια από τις καλύτερες κινήσεις της σεζόν.

Την περσινή σεζόν ο Αμερικανός αγωνίστηκε σε 34 ματς στην Ευρωλίγκα, έχοντας κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι 14,2 πόντους (55,9% στα δίποντα και 76,2% στις βολές), 5,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0,4 τάπες.

Φυσικά είχε καθοριστική συμβολή στην παρουσία της Ζαλγκίρις στο προπέρσινο final-4 αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Αλλά και φέτος στην πρόκριση των Λιθουανών στα πλέι οφ, με σημαντικότερη τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ επί των Πειραιωτών στην κανονική περίοδο.

Πλέον θα δοκιμάει τις δυνάμεις του σε μια απαιτητική ομάδα όπως η Μπάρτσα και ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως η ACB.

Agreement in principle for the addition of @Brandon_Davies0

27-year-old BYU graduate will wear the @FCBbasket jersey until 30 June 2021 once he has passed his medical

#ForçaBarça! pic.twitter.com/uI1SQUa91v

— Barça Basket (@FCBbasket) 4 Ιουλίου 2019

The post Μπαρτσελόνα: Ολοκληρώθηκε η «βόμβα» με Ντέιβις! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα