E3 2019: Το John Wick Hex απαθανατίζει την μαγεία της μάχης από τις ταινίες

To John Wick Hex κατανοεί τι κάνει καταπληκτικές τις σκηνές μάχης από τις ταινίες.

Το John Wick είναι ένα ευχάριστο top-down παιχνίδι τακτικής. Αυτό δεν ήταν κάτι που περιμέναμε από το John Wick Hex όταν πρωτοανακοινώθηκε φέτος, αλλά καταφέρνει να απεικονίσει τέλεια τις εμπνευσμένες από τις ταινίες, "gun-fu" μάχες...λίγο πιο αργά.

Το John Wick Hex δεν είναι turn-based, αντ' αυτού

λειτουργεί με χρονοδιάγραμμα. Κάθε κίνηση που κάνετε, από μπουνιά σε πυροβολισμό σε κυβίστηση, χρειάζεται κάποιο χρόνο και μπορείτε να δείτε επίσης την σειρά από κινήσεις κάθε εχθρού που βρίσκεται τριγύρω σας. Βλέπετε κάποιον να σας πυροβολεί; Μπορεί να μην έχετε χρόνο να τον πυροβολήσετε, αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να καλυφθείτε πριν σας πυροβολήσει.

Η παράλληλη κίνηση κάνει το John Wick Hex να μοιάζει λιγότερο στο XCOM και περισσότερο σε "αυτοσχεδιαστικό χορό", με το παιχνίδι να κάνει παύση όταν βλέπετε κάποιο νέο εχθρό ή όταν λαμβάνετε κάποιο χτύπημα με σκοπό να επανεκτιμήσετε τι κινήσεις σας. Ένας απρόσμενος εχθρός μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το σχέδιο σας, αλλά είναι πραγματική απόλαυση ότι το παιχνίδι υιοθετεί μία πιο στην "τσίτα" τακτική προσέγγιση και όχι το αργό χτίσιμο μεγάλων στρατηγικών.

Το εκπληκτικό με το John Wick Hex είναι το πόσο καλά αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο μάχεται ο John Wick.

Το εκπληκτικό με το John Wick Hex είναι το πόσο καλά αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο μάχεται ο John Wick. Η καλύτερη στρατηγική είναι να σκέφτεσαι όπως στις ταινίες: βγάζεις έναν εχθρό knock-out, "ρολάρεις" πίσω από κάλυψη έχοντας αρπάξει το όπλο του, σκοτώνεις τον τυπά μπροστά σου προτού "ξανά-ρολάρεις" για να φας τον επόμενο, αλλάζεις όπλα για περισσότερα πυρομαχικά και ούτω καθεξής.

Οι αλυσιδωτές κινήσεις με αυτό το τρόπο φαίνονται αρμονικές και "bad ass" και όταν βρεις ρυθμό, βγαίνουν εξαιρετικά συχνά - αλλά ακόμα και ο John Wick δεν μπορεί να συνεχίζει για πάντα. Special actions όπως το rolling (κυβίστηση) χρησιμοποιούν κάτι που λέγεται Focus και χρειάζεται να βρίσκεστε σε ασφαλές χώρο και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να γεμίσει. Το ίδιο ισχύει για την χρήση bandages, με τις κινήσεις αυτές να χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα, χωρίζοντας τα σχετικά μικρά levels του John Wick Hex σε στιγμές ανάρρωσης και στιγμές δράσης.

Όλα αυτά έχουν αρκετή πλάκα και το μόνο μη δημιουργικό κομμάτι τη μάχης του John Wick Hex, είναι ο χρόνος. Όντας παιχνίδι στρατηγικής, μπορείς να έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεσή σου για να αποφασίσεις την επόμενή σου κίνηση. Οι επιλογές αυτές μπορεί να είναι έντονες και συναρπαστικές, αλλά εξακολουθείς να είσαι παγωμένος στον χρόνο. Η timeline-based φύση του παιχνιδιού είναι ωραία, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε κι ένας τρόπος να δεις όλο το επίπεδο σε κανονική ταχύτητα.

Το John Wick Hex δεν είναι η "εύκολη FPS απάντηση" που θα περίμενε κάποιος από έναν τίτλο John Wick. Είναι ένας περίεργος και αλλόκοτος τίτλος, ο οποίος μπορεί να φανεί περίεργος στην αρχή αλλά σίγουρα δεν πρέπει να τον ξεγράφετε. Μπορεί να μην κινείται με τον φρενήρη ρυθμό του John Wick, αλλά είναι ένας τίτλος τακτικής ο οποίος γνωρίζει τι είναι αυτό που κάνει τις σκηνές μάχης του John Wick φανταστικές και σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε ακριβώς αυτό.

**Το κείμενο αποτελεί μετάφραση από το preview του Tom Marks από το IGN US.

Όλες οι ανακοινώσεις από την E3 στο ειδικό hub του IGN Greece: E3 2019

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceE3 2019: Αποκαλύφθηκε το Watch Dogs: Legion και η ημερομηνία κυκλοφορίας τουE3 2019: Όλες οι ανακοινώσεις από την παρουσίαση της NintendoΕ3 2019: Νέες δυνατότητες για τα Gamertags του Xbox

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα