Diamond League: Ο Τεντόγλου στο Ραμπάτ για την… τιμή των αλτών του μήκους

“Έχω αρχίσει ήδη πολύ καλά, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, για εμένα επίσημη έναρξη της σεζόν είναι η αυριανή, αφού είναι ο πρώτος κορυφαίος αγώνας της περιόδου. Ελπίζω να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα. Κάθε αγώνας Diamond League είναι για εμένα σαν τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος” τόνισε ο 24χρονος άλτης του μήκους.

Στη συνέχεια ο Τεντόγλου σχολίασε τη συμμετοχή στον αυριανό αγώνα του Ελβετού δεκαθλητή, Σίμον Εχάμερ, ο οποίος έχει την κορυφαία εφετινή επίδοση

στον κόσμο στο μήκος με 8,45 μέτρα, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 8,36 μέτρα, επίδοση που έχει πετύχει και ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ. “Πολλοί άλτες του μήκους προπονούνται χρόνια και δεν καταφέρνουν να πετύχουν αυτή την επίδοση. Πρόκειται για έναν πολύ καλό αθλητή. Εγώ θα προσπαθήσω αύριο να τον νικήσω, για να υπερασπιστώ έτσι την τιμή των αλτών του μήκους” είπε ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι.

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές του μήκους ξεχωρίζουν ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα με 8,28 μέτρα και ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8,27 μέτρα από το μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα.

Στο μεταξύ, θα υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή στο επί κοντώ των γυναικών, καθώς στο Μαρόκο βρίσκονται η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη έχει καλύτερη εφετινή επίδοση στα 4,65 μέτρα, την οποία σημείωσε στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ και το Όστιν, ενώ η Κυριακοπούλου κάνει τον δεύτερο αγώνα της μετά το 4,45 στο Μπέρμιγχαμ. Πλην των δύο Ελληνίδων, στο επί κοντώ των γυναικών ξεχωρίζουν ακόμη οι Αμερικανίδες Σάντι Μόρις και Κέιτι Ναζότ, η Χόλι Μπράντσο από τη Μεγάλη Βρετανία και η Νίνα Κένεντι από την Αυστραλία, με τη Μόρις να έχει την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο με 4,74 μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα