Τουρκία-Νησιά Φερόε 4-0: Νικηφόρα πρεμιέρα στο Nations League με εμφατικό τρόπο

Η Τουρκία ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στην League C του φετινού Nations League κερδίζοντας με 2-0 τα Νησιά Φερόε. Η γειτονική χώρα μετέχει στον πρώτο όμιλο της League C, καθώς το 2021 είχε υποβιβαστεί από την League B. Στόχος είναι φυσικά η άνοδος στην League B με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Ο όμιλος άλλωστε είναι σχετικά

βατός με καμία εκ των Λουξεμβούργο, Λίθουανία και Νησιά Φερόε να μην αποτελούν υψηλό «εμπόδιο».

Οι παίκτες του Κουντζ μπήκαν αποφασισμένοι στο χορτάρι του «Φατίχ Τερίμ» και η ανωτερότητα τους επιβραβεύτηκε στο 37ο λεπτό με τέρμα του Ουντέρ. Το ξεκίνημα του β’ μέρους βρήκε τα Νησιά Φερόε αποδιοργανωμένα και σε μία ακόμη ταχύτατη αντεπίθεση ο Ντερβίσογλου πλάσαρε σωστά για το 2-0 στο 47ο λεπτό.

Οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν εκεί. Έψαξαν και τρίτο τέρμα και το βρήκαν στο 54′ πάλι με τον Ουντέρ, αλλά ο επιθετικός της Μαρσέιγ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από το VAR και το 3-0 δεν έγινε ποτέ.

Η άμυνα των Φερόε είχε πλέον «ξεκλειδώσει» και οι Τούρκοι δεν γινόταν να μην το εκμεταλλευτούν. Ο Ντουρσούν έκανε το 3-0 στο 82ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Τσαλχάνογλου και ο Ντεμιράλ τρία λεπτά αργότερα έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» (4-0).

Επόμενη υποχρέωση της Τουρκίας το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λιθουανία την Τρίτη (07/06, 21:45, Novasports). Τα Νησιά Φερόε θα υποδεχθούν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα το Λουξεμβούργο, στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην League C που με τόσο κόπο ανέβηκαν το 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα