Daredevil: Στα παρασκήνια της πιο εντυπωσιακής μάχης της 3ης σεζόν

Προσοχή spoilers!

Η τρίτη σεζόν του "Daredevil" του Netflix κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου και ήδη έχει λάβει θετικές κριτικές από την πλειοψηφία όσων την έχουν δει. Μια από τις πιο πολυσυζητημένες σκηνές της νέα σεζόν ήρθα στο τέταρτη επεισόδιο, με ακόμα μια μάχη γυρισμένη σε μονόπλανο - αυτή την φορά διάρκειας 11 λεπτών.

Προσοχή ακολουθούν spoilers!

Στη σκηνή, ο Murdock προσπαθεί να ανακύψει τη σύνδεση μεταξύ του Wilson

Fisk και του Αλβανικού συνδικάτου εγκλήματος, το οποίο πιστεύει θα είναι η απάντηση του στο να ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ του Fisk και του FBI. Ο Fisk χρησιμοποιεί τις διασυνδέσεις του στη φυλακή για να τον εμποδίσει να φύγει, αναγκάζοντας τον Matt να πολεμήσει για τη διέξοδο του.

To TheWrap είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον showrunner, Erik Oleson, και τον ηθοποιό Charlie Cox, που υποδύεται τον Matt Murdock, για τη δημιουργία της σκηνής, τις δυσκολίες της και τη σημασία της.

Ο Oleson εξήγησε πως παρόλο που υπήρχε πλάνο, μέσω κάποιων σκοτεινών γωνιών, να κρύψουν κάποιο "cut" της σκηνής αν χρειαζόταν, τελικά δεν έγινε ποτέ και η σκηνή βγήκε με τη μία ολόκληρη. Αν και υπήρχαν αρκετές δυσκολίες, ο Cox ανέφερε ότι η μια μέρα που πήραν για να την προβάρουν βοήθησε πάρα πολύ.

"Σταματήσαμε για μια μέρα τα γυρίσματα, για να προβάρουμε τα πάντα με την ομάδα των κασκαντέρ, και το τμήμα καμερών και όλα τα άλλα τμήματα. Όταν γυρίσαμε, ξεκινήσαμε να τη γυρνάμε. Είχαμε μερικές αρκετά καλές λήψεις, μετά μερικές που δεν δούλευαν όπως έπρεπε ή δεν ολοκληρώθηκαν, μετά πήγαμε για μεσημεριανό και αφού επιστρέψαμε, κάναμε μια τελευταία λήψη και ήταν τέλεια", είπε ο ηθοποιός.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν επίσης οι εναλλαγές μεταξύ αυτού και του stunt double του, Chris Brewster, που έπρεπε να αλλάζουν συνεχόμενα χωρίς να σταματάει ποτέ η κάμερα να γράφει. "Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο που ο Chris κλοτσάει κάποιο στο πάτωμα, τον κλοτσάει και μετά το πόδι του πάει πίσω, και μετά το πόδι κλοτσάει ξανά αλλά αυτή την φορά είναι το δικό μου πόδι", είπε. "Οπότε... αν υπάρχει έστω κι ένα σημείο που μπορείς να δεις και τα δύο πόδια, τότε δεν κάνει, και καταστρέφεται. Οπότε πρέπει να είναι απολύτως τέλειο".

Μεγάλη σημασία για τον Oleson είχε η κάθε σκηνή δράση να έχει νόημα, και να μην γίνεται απλά για να υπάρχει. Έτσι και η σκηνή της φυλακής εξυπηρετεί έναν σκοπό - είναι η στιγμή που ο Fisk είναι σίγουρος πια ότι ο Matt είναι ο Daredevil.

Wilson Fisk βλέπει το βίντεο [στις κάμερες της φυλακής] και τώρα ξέρει με σιγουριά ότι ο Matt Murdock και ο Daredevil είναι το ίδιο πρόσωπο", εξηγεί. "Για μένα προσωπικά, η καλύτερη μορφή αφήγησης μεταχειρίζεται τις σκηνές δράσης ως ένα ως αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας του χαρακτήρα και της πλοκής", είπε ο Oleson στο μέσο.

Σε σχετικά νέα, δύο άλλες σειρές της Marvel στο Netflix, τα "Iron Fist" και "Luke Cage", ακυρώθηκαν. Η "Jessica Jones" έχει κι εκείνη στα σκαριά μία 3η σεζόν, αλλά μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες το κανάλι βρισκόταν σε αναζήτηση νέου showrunner. Το "The Punisher" θα έχει 2η σεζόν και απίθανη είναι η πιθανότητα να δούμε τη 2η σεζόν του "Defenders", αν και ο Jeph Loeb άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας ομάδας.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΕπιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τον επόμενο villain του "Daredevil"Ένα καινούργιο trailer γεμάτο δράση και συνωμοσίες για το "Daredevil"Αυτόνομος ο "Daredevil" στον τρίτο του κύκλο

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα