Cyberpunk 2077: Όλα τα νέα από το νέο Deep Dive Gameplay Demo

Διαβατήρια για Night City;

Το "κρυφό" gameplay demo του Cyberpunk 2077 έγινε επιτέλους διαθέσιμο και στον υπόλοιπο κόσμο, μετά από περίπου 2 μήνες σχετικής "μυστικοπάθειας".

Μετά από ένα μικρό broadcast της CD Projekt Red στο Twitch, του 15λεπτου αυτού βίντεο, ο διευθυντής επικοινωνιών της CDPR για το Ηνωμένο Βασίλειο, διοργάνωσε ένα Q&A panel μαζί με ορισμένους developers του Cyberpunk 2077.

Ευτυχώς,

οι συγκυρίες αυτές μας παρείχαν επιπλέον πληροφορίες γύρω από το πολυαναμενόμενο παιχνίδι, μιας και είμαστε αρκετά ανυπόμονοι χαρακτήρες, οπότε περιμένουμε πως αυτά τα νέα θα μας κρατήσουν "νηφάλιους" τουλάχιστον μέχρι και τα Χριστούγεννα...


Το Character Creation του Cyberpunk 2077

1 - Μπορούμε να επιλέξουμε για τον χαρακτήρας μας μέσα από τρεις διαφορετικές επιλογές, που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του παρελθόντος του, οι οποίες είναι: Nomad, Street Kid και Corporate

2 - Η περιγραφή του Nomad - "Περιτριγυρίζοντας τα Badlands, βρίσκοντας παλιοσίδερα και κάνοντας επιθέσεις σε αποθήκες με καύσιμα, η ζωή του δεν ήταν εύκολη. Όμως μεγαλώνοντας σε μια νομαδική φατρία αποκτά κανείς μερικά πλεονεκτήματα. Ειλικρίνεια, εντιμότητα και μια αγάπη για την ελευθερία, αξίες που λίγοι έχουν μέσα στη Night City και κανένα ποσό χρημάτων δεν μπορεί να αγοράσει".

3 - Η περιγραφή του Street Kid - "Η σοφία του λαού μας λέει, πως αν θέλει κανείς να καταλάβει τους δρόμους, τότε πρέπει να ζήσει σε αυτούς. Συμμορίες, βαποράκια, μεγαλώσατε από όλους αυτούς. Σε αυτά τα μέρη ο νόμος της ζούγκλας ρυθμίζει πως οι αδύναμοι υπηρετούν τους δυνατούς, ο μόνος νόμος που δεν έχετε ακόμη καταπατήσει".

4 - Η περιγραφή του Corporate - "Λίγα άτομα καταφέρνουν να εγκαταλείψουν τον επιχειρηματικό κόσμο έχοντας ακόμη τη ζωή τους και ακόμη λιγότερη έχοντας τη ψυχική τους υγεία. Βρεθήκατε εκεί μέσα, παραβιάσατε τους κανόνες, εκμεταλλευτήκατε μυστικά και οπλοποιήσατε πληροφορίες. Δεν υπάρχουν δίκαια παιχνίδια, μόνο νικητές και ηττημένοι".

5 - Το Life Path θα επηρεάζει πως ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να συναναστραφεί με εσάς, όμως οι επιλογές σας δεν θα γίνονται με βάση το παρελθόν, καθώς αυτά τα στοιχεία, που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα σας, μπορούν να αλλάξουν.

6 - Πλέον, όταν θα δημιουργείτε τον χαρακτήρα σας, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές επιλογές customisation των κύριων κατηγοριών body type, εμφάνιση και attributes, όπου περιλαμβάνονται τα stats Body, Intelligence, Reflexes, Technical και Cool

7 - Το Cool stat δεν αφορά μόνο το πόσο cool δείχνετε μέσα στον κόσμο του Cyberpunk 2077, αλλά και πώς ο παίκτης θα αντιδρά και θα αποδίδει υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης.

Cyberpunk 2077 Character Builds - Solo, Techie, Netrunner

8 - Το Cyberpunk 2077 δεν θα θέτει όρια στους παίκτες, υποχρεώνοντας τους στην επιλογή ενός μοναδικού class. Μπορείτε να διαλέξετε τα skills και τα attributes, που θέλετε, δημιουργώντας έναν/μία V, όπως ακριβώς θέλετε.

9 - Υπάρχουν 3 βασικά πλαίσια, γύρω από τα οποία μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα character builds, τα Solo, Techie και Netrunner, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι είστε υποχρεωμένοι να διαλέξετε σε ένα από αυτά τα τρία, καθώς οι μίξεις των παραπάνω είναι δική σας επιλογή.

10 - Στο demo, η CDPR πρόλαβε να μας παρουσιάσει τα Netrunner και Strong Solo classes.

11 - Μέσω του Netrunner, μπορείτε να hackάρετε και να ελέγξετε πολλές συσκευές του κόσμου του Cyberpunk 2077. Τα Nanowires θα γίνουν ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο σας, μιaς και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να hackάρετε άτομα και μηχανές από απόσταση, ή ακόμη και για να επιτεθείτε με τον πατροπαράδοτο τρόπο στους εχθρούς σας.

12 - Για παράδειγμα, στο βίντεο είδαμε τον παίκτη να "ρυθμίζει" μια μηχανή bench-press, ώστε αυτή να συντρίψει τον εχθρό που τη χρησιμοποιούσε. Άλλο ένα παρόμοιο παράδειγμα ήταν η χρήση ενός training droid, που προπονούσε ένα μέλος των Animals. Απενεργοποιώντας την ασφάλεια του droid, αυτό οδήγησε και στον θάνατο του ανώνυμου μέλους των animals, αλλά και σε έναν τέλειο αντιπερισπασμό.

13 - Βέβαια αυτές οι μηχανές δεν είναι οι μοναδικές συσκευές στις οποίες ένας Netrunner μπορεί να έχει πρόσβαση. Κάμερες και turrets γίνονται δικά σας όπλα, έχοντας στο τέλος την επιλογή, αν θα κρυφτείτε μέσα στις σκιές, θα δημιουργήσετε χάος ή μια μίξη των δύο;

14 - Οι Strong Solo χαρακτήρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιπλέον δύναμη τους, για μια εντελώς νέα gameplay εμπειρία, ξεριζώνοντας turrets από τις βάσεις τους ή ανοίγοντας πόρτες με ωμή δύναμη.

15 - Από την άλλη, οι Techies χρησιμοποιούν και αυτοί διάφορες συσκευές και hardware προς όφελος τους, με διαφορετικό τρόπο, καθώς ο παίκτης μπορεί να στείλει το Flathead, το ρομποτάκι/καλύτερο φίλο σας, για να διορθώσει ζημιές, να επιτεθεί σε εχθρούς, να ελέγξει συσκευές και πολλά άλλα.

Όπλα, Perks, Skills, Εξοπλισμός και Cyberware

16 - Τα όπλα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ένα επιπλέον class, καθώς υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές ανάμεσα σε όπλα με διάφορες "ικανότητες", διαχωρίζοντας τα σε Smart, Tech και Power όπλα.

17 - Φυσικά και η εμφάνιση και οι επιπλέον προσθήκες των όπλων θα είναι customizable, ενώ μερικά θα αλλάξουν ακόμη και τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί το συγκεκριμένο όπλο. Μην ξεχνάτε, πως η ικανότητα σας στη χρήση ενός όπλου, εξαρτάται και από εσάς τον ίδιο.

18 - Πολλά όπλα θα έχουν τη δική τους ιστορία. Για παράδειγμα, ένα από classes δημιουργήθηκε από Ρώσους, για να αντιμετωπίσουν τα cyborgs και χρησιμοποιούν σφαίρες που θερμαίνονται, ώστε αυτές να μπορέσουν ύστερα να λιώσουν μέρη του σώματος ενός cyborg.

19 - Άλλα όπλα θα υποστηρίζουν ένα δεύτερο firing mode, όπως για παράδειγμα ένα Tech rifle, που μπορεί να πυροβολεί μέσα από τοίχους ή να ρίχνει σφαίρες που ανακλώνται μετά από την επαφή τους με τοίχους.

20 - Στο παιχνίδι θα υπάρχει και ένα shotgun με 8 barrels, που "ρίχνουν" ταυτόχρονα.

21 - Τα melee όπλα θα είναι και αυτά διαθέσιμα και σε αυτά θα συγκαταλέγονται τα πάντα από ένα σπασμένο μπουκάλι, μέχρι σε μαχαίρια, katana και πολλά άλλα, τα οποία θα μπορείτε να πετάτε και στους εχθρούς σας.

22 - Συνεχίζοντας στα cyberware, αυτά θα επιτρέπουν στον παίκτη να ενισχύσει το σώμα του, εναλλάσσοντας τα κανονικά του μέλη, για βιονικά.

23 - Στο παιχνίδι θα υπάρξουν πολλές Cyberware βελτιώσεις, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, με την κάθε μια να δίνει τη δική της "υπεράνθρωπη" προσέγγιση στον χαρακτήρα σας, αν και τα cyberware δεν θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα μονάχα σε εσάς, αλλά και στους εχθρούς σας.

24 - Τα perks και τα skills μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους συνδυασμούς, ενώ ακόμη πολλά εξ' αυτών μπορούν να βελτιώσουν μερικά της έτερης κατηγορίας.

25 - Η CD Projekt Red γνωρίζει για το "αιώνιο" πρόβλημα, όπου ένα εμφανισιακά όμορφο gear δεν έχει τα κατάλληλα stats και θα προσπαθήσει να δώσει την ελευθερία στους παίκτες να διαμορφώσουν την εμφάνιση τους, όπως θέλουν, ενώ ταυτόχρονα κρατώντας τα καλύτερα δυνατά stats.

Η Night City, τα 6 Districts και οι συμμορίες.

26 - Στη Night City θα βρίσκονται 6 districts, με το καθένα από αυτά να έχει μια ξεχωριστή ιστορία. Τα designs τους θα είναι και αυτά αρκετά διαφορετικά, καθώς ένας εκ των στόχων των δημιουργών είναι να ξέρει ο παίκτης σε ποιο district βρίσκεται, κοιτώντας απλά τριγύρω του.

27 - Στο νέο αυτό demo είδαμε τη Pacifica. Ένα district, που κάποτε αναμενόταν να γίνει τουριστικό θέρετρο, όμως οι οικονομικές δυσκολίες ανάγκασαν πολλούς επενδυτές να εγκαταλείψουν το district, αφήνοντας το στο έλεος των συμμοριών.

28 - Τη Pacifica ελέγχουν οι Voodoo Boys, μια συμμορία που αποτελείται από πρώην κατοίκους της Αϊτής, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους το 2060, ύστερα από μια φυσική καταστροφή. Πλέον οι Voodoo Boys είναι οι καλύτεροι hackers της Night City. Συνήθως δεν συνεργάζονται με ξένους, όμως στη δική μας περίπτωση είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια εξαίρεση, αρκεί να αποδείξουμε πρώτα, πως είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης τους.

29 - Οι Animals είναι άλλη μια συμμορία της Night City, όπου η δύναμη είναι το μοναδικό τους μέλημα. Τα βάρη είναι τα αγαπημένα τους όργανα γυμναστικής και το love Juice έχει αντικαταστήσει για αυτούς το νερό (παρέχει δύναμη και ταχύτητα), ενώ απασχολούνται κυρίως ως bodyguards μέσα στην πόλη.

30 - Μπορεί οι Voodoo boys να χαρακτηρίζονται από τον πολιτισμό τους, όμως οι Animals χαρακτηρίζονται από τις δράσεις τους. Κάθε διαφορετική συμμορία θα είναι και αυτή ξεχωριστή, με τη δική της ιστορία.

31 - Η Night City είναι μεγάλη. Για αυτό οι παίκτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και μηχανές, για να μετακινηθούν σε διάφορα μέρη της πόλης. Ακόμη μπορείτε να κρατήσετε τα οχήματα σας στο διαμέρισμα του χαρακτήρα σας, έχοντας μέχρι και τη δυνατότητα να τα ονομάσετε. Οπότε, όλα μου τα οχήματα θα λέγονται Roach.

32 - Στην περιπέτεια σας θα έχετε την πιθανότητα να δείτε μέχρι και ιπτάμενα αυτοκίνητα.

33 - Η CD Projekt Red χρειάστηκε τη βοήθεια πολιτικών μηχανικών, για να μπορέσουν να φέρουν στις οθόνες μας μία όσο το δυνατόν πιο πραγματική Night City.

34 - Τα loading screens θα είναι "απών" όσο θα ταξιδεύει κανείς μέσα στη Night City.

Ta Street Stories, o Johnny Silverhand του Keanu Reeves και το Cyberspace

35 - Τα Street Stories θα είναι τα sidequests του Cyberpunk 2077. Μπορείτε να τα βρείτε μέσω των Fixers του παιχνιδιού, ή ακόμη και μέσω του κόσμου. Θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περισσότερο την ιστορία από κάθε περιοχή της Night City, ενώ αναμένεται να επεκτείνονται όσο και τα αντίστοιχα sidequests του Witcher franchise.

36 - Ο Johnny Silverhand θα είναι μια ψηφιακή οντότητα, που θα ακολουθεί τον χαρακτήρα μας, υπάρχοντας μέσα σε ένα chip, που είναι στην κατοχή σας. Αν θα γίνετε φίλοι ή σύμμαχοι, είναι δική σας επιλογή.

37 - Οι Voodoo Boys ενδιαφέρονται ιδιαίτερα στο Cyberspace, ένα μέρος που μοιάζει κάπως στο Matrix. Είναι ουσιαστικά η προσωποποίηση του δικτύου της Night City και αποτελεί μια σύνδεση στο deepnet και το κλειδί για να περάσει κανείς το "Blackwall".

Επιλογές και επιπτώσεις

38 - Οι παίκτες θα έχουν ένα τεράστιο εύρος επιλογών, για να αντιμετωπίσουν όλες τις πιθανές καταστάσεις, με τον τρόπο που επιθυμούν. Για παράδειγμα, στο demo η V διείσδυσε μέσα στο old Mall, το οποίο βρισκόταν στον έλεγχο των Animals και της αρχηγού τους, τη Sasquatch. Η επιλογή της συνέχειας της αποστολής βρίσκεται εντελώς στα χέρια του παίκτη, όπως και η απόφαση, εάν η Sasquatch θα ζήσει μετά από τη μάχη σας, ή εάν θα επιλέξετε να βρείτε κάποιον άλλον τρόπο, ώστε να μην χρειαστεί να παλέψετε.

39 - Στο χέρι σας είναι ακόμη εάν θα πάρετε το μέρος συμμοριών. Στο demo, η V είχε την επιλογή να προδώσει τους Voodoo Boys και να συνεργαστεί με το NetWatch, μία οργάνωση, που θέλει να "διατηρήσει την τάξη πραγμάτων ως έχει και να προστατέψει τον κόσμο από την αναρχία, που προέρχεται από την άλλη άκρη του Blackwall". Από την άλλη, οι Voodoo boys θέλουν να έρθουν σε επικοινωνία με τα "ελεύθερα AIs. Πιστεύουν, πως αυτό θα τους επιτρέψει να επεκταθούν στο δίκτυο".

40 - Κάθε επιλογή σας μετράει στο Cyberpunk 2077 και δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία καλή ή κακή απάντηση. Όλες οι απαντήσεις κυμαίνονται κάπου στη "μέση" και εξαρτάται αποκλειστικά από τον παίκτη, ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει.

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου 2020 για τα PC, PS4 και Xbox One, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η κυκλοφορία του για τα Google Stadia θα γίνει στην ίδια ή μελλοντική ημερομηνία.

O Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN Greece και βγαίνει από την σπηλιά του 3 φορές το χρόνο, για να διαδώσει τη σημασία των memes στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό Zeitgeist.

IGN Greece Διχοτόμηση της CD Projekt Red για το "The Witcher" και το "Cyberpunk 2077" Cyberpunk 2077: H CR Project Red κυκλοφορεί επίσημα Wallpaper για το παιχνίδι Gamescom 2019: H CD Projekt Red ετοιμάζει 15 λεπτά gameplay για το Cyberpunk 2077

Πηγή: IGN Greece

Keywords
νέα, dive, demo, τα νεα, demo, dive, keanu reeves, xbox one, the witcher, night, red, Χριστούγεννα, creation, ειλικρίνεια, city, life, επηρεάζει, εμφάνιση, class, σημαίνει, animals, βασεις, smart, tech, power, συγκεκριμένο, gear, hackers, love, juice, johnny, witcher, franchise, chip, matrix, mall, ps4, xbox, google, ign, zeitgeist, project, wallpaper, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, βομβα mall, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, ign, ημερομήνια, δυνατα, βιντεο, αυτοκινητα, ηνωμενο βασιλειο, οθονες, παιχνιδια, υγεια, φυσικη, ps4, smart, wallpaper, zeitgeist, αγαπη, ελεος, αναρχια, απλα, βγαινει, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γινει, γινονται, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δωσει, εγινε, ειλικρίνεια, υπαρχει, ελευθερια, εμφάνιση, επικοινωνια, επηρεάζει, ζωη, ιδια, ιδιο, μηχανες, καμερες, μαχαιρια, μηνες, μιξη, μικρο, μπορειτε, μυστικα, νερο, παντα, ορια, ουσιαστικα, οφελος, οχηματα, πορτες, συγκεκριμένο, σωμα, σοφια, τρια, φυσικα, χερι, χαος, ψηφιακη, animals, ασφαλεια, juice, chip, city, class, εξοπλισμος, love, φιλοι, franchise, creation, gear, γινετε, ιδιαιτερα, project, johnny, keanu reeves, life, mall, matrix, μοιαζει, night, οργανα, παιχνιδι, πληροφοριες, power, press, red, σημαίνει, σπηλια, tech, witcher, hackers, χερια
Τυχαία Θέματα