Όλα όσα ξέρουμε για τη νέα ταινία του Joker

Η Νέμεσις του Batman, έχει τη δική της ιστορία.

Ο Joker, η Νέμεσις του Batman, ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη αυτό το φθινόπωρο. Ο σκηνοθέτης Todd Phillips (The Hangover Trilogy, War Dogs) και ο πρωταγωνιστής Joaquin Phoenix,

ενώνουν τις δυνάμεις του για να εξερευνήσουν μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακριβώς έτσι ούτε στα κόμικς της DC, την ιστορία προέλευσης του Joker.

Ως μεγάλοι θαυμαστές του Σκοτεινού Ιππότη και με το hype μας στα ύψη, συγκεντρώσαμε όλες τις βασικές πληροφορίες που έχουμε για την ταινία "Joker", από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, στα trailer, μέχρι και στη σύνδεσή της με τις προηγούμενες ταινίες του Batman και πολλά ακόμα.

Joker - Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Η επόμενη ταινία της DC έχει ήδη δρομολογηθεί και θα έρθεις στις αίθουσες της χώρας μας στις 03 Οκτωβρίου (04 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ). Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και η ταινία αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Αύγουστο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Αυτά φυσικά για τους ακόλουθους της DC και των κινηματογραφικών μεταφορών της είναι πολύ καλά νέα, αφού η τελευταία της ταινία ήταν το "Shazam!" που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο που μας πέρασε. Μπορείτε να διαβάσετε το review μας από εδώ.

Joker Trailer & Cast

Ο σκηνοθέτης μας έδωσε μια πολύ σύντομη ματιά από τη νέα του ταινία τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Η επίσημη αφίσα της ταινίας και το ολοκληρωμένο του trailer ήρθε τον Απρίλιο, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο CinemaCon 2019. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Arthur Fleck/The Joker έχουμε τον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα αλλά και Grammy, Joaquin Phoenix (Gladiator, The Master, Walk the Line), ο οποίος πρώτη φορά συμμετέχει σε ταινία υπερηρώων, ο οποίος δήλωσε πως το φορμάτ της standalone ταινίας ήταν αυτό που τον τράβηξε για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Επίσης, ο ηθοποιός είπε τον Ιούλιο "Φαίνεται να έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα κατανόηση αυτού του κόσμου και το τι προσπαθεί να πει", είπε ο Phoenix για τον σκηνοθέτη Phillips. "Οπότε, υπάρχει κάτι πολύ γοητευτικό σ' αυτό, όπως και το να δουλέψω μαζί του στο συγκεκριμένο project". "Μοιάζει μοναδικό, μοιάζει να έχει τον δικό του κόσμο με κάποιον τρόπο και ίσως, κυρίως, με κατατρομάζει. Μπορεί να είναι κι αυτό που με τρομάζει περισσότερο."

Στο cast επίσης βρίσκουμε την Zazie Beetz (Deadpool 2) στον ρόλο της Sophie Dumond μιας ανύπαντρης μητέρας και το ερωτικό ενδιαφέρον του Arthur. Έχουμε επίσης την Frances Conroy (Six Feet Under, HIMYM, AHS) ως η μητέρα του Arthur, Penny, και τον Robert De Niro στον ρόλο του τηλεπαρουσιαστή Murray Franklin. Όπως φαίνεται άλλωστε, ο χαρακτήρας του πασίγνωστου ηθοποιού είναι εμπνευσμένος από αυτόν που κατείχε στην ταινία του Martin Scorsese, "The King of Comedy" και οποίος θα έχει άμεση σχέση με την "τερατώδη" μεταμόρφωση του Arthur στον Joker.

Η ταινία φυσικά θα περιλαμβάνει αρκετούς χαρακτήρες, γνώριμους στους fans του Batman. Ο Brett Cullen υποδύεται τον Thomas Wayne, αν και μια πιο σκοτεινή εκδοχή από αυτήν που έχουμε δει ως τώρα στο σινεμά. Να σημειώσουμε πως αρχικά ο ρόλος πήγαινε για τον Alec Baldwin, ο οποίος όμως αποχώρησε από το project λόγω κωλυμάτων προγραμματισμού. Θα εμφανιστεί επίσης ο Douglas Hodge ως Alfred Pennyworth, ο Dante Pereira-Olson ως νεαρός Bruce Wayne, ο Marc Maron ως Ted Marco, ατζέντης του Arthur, η Brian Tyree Henry ως νοσοκόμα, ο Bryan Callen ως στρίπερ και οι Bill Camp και Shea Whigham ως αστυνομικοί της GCPD (Gotham City Police Department). Στο cast βρίσκουμε και τον Josh Pais, σε άγνωστο προς το παρόν ρόλο.

Joker: Η Πλοκή

Η ταινία "Joker" πρόκειται για την ιστορία προέλευσης του ομώνυμου κακού της DC. Η ταινία διαδραματίζεται το 1981 και θα είναι περισσότερο ένα σκοτεινό crime δράμα, παρά ένα υπερηρωικό blockbuster. Το φιλμ λοιπόν θα εξερευνήσει το πώς ο κωμικός Arthur Fleck προσπαθεί να εδραιωθεί στη σκηνή των κωμικών, ενώ παράλληλα παλεύει με ψυχικές ασθένειες και γίνεται εν τέλει ο πιο διαβόητος κακοποιός της Gotham City.

Το 1981, ένα αποτυχημένος stand-up κωμικός, παραμελημένος από το περιβάλλον του, στρέφεται στον κόσμο του εγκλήματος και του χάους, στη περιβόητη Gotham.

Το "Joker" ξεστρατίζει με αρκετούς τρόπους από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις της DC. Καταρχήν, είναι η πρώτη live-action ταινία από το franchise του Batman που έχει λάβει σήμανση R (για ενήλικο κοινό). Επίσης, εκτός από το "Batman" του 1989, ο Joker δεν έχει λάβει ως τώρα πραγματικό όνομα πέρα από το ψευδώνυμό του ή ακόμα και κάποια συγκεκριμένη ιστορία προέλευσης στα κόμικς, τις ταινίας ή τις τηλεοπτικές σειρές. Κλασικά κόμικ όπως τα "Batman: The Killing Joke" και "Batman: Zero Year", έχουν κάνει νύξεις για το παρελθόν του, αλλά ακόμα και αυτές οι ιστορίες περικλείονται από έναν αέρα ασάφειας και συμπεριφέρονται στον ίδιο τον Joker ως έναν αναξιόπιστο αφηγητή.

Ο σκηνοθέτης Todd Phillips έχει δηλώσει πως η δική του εκδοχή του διεστραμμένου κλόουν της DC δεν θα ακολουθήσει βασικά κομμάτια της ιστορίας του χαρακτήρα από τα κόμικς και πως ο χαρακτήρας που θα ενσαρκώσει ο Joaquin Phoenix, πρόκειται για μια μοναδική, πρωτότυπη εκδοχή. Βέβαια, αυτό δεν είναι απολύτως ορθό, καθώς διάφορα κόμικ του Batman έχουν "παίξει" με την ιδέα πως ο Joker ήταν ένας αποτυχημένος κωμικός πριν γίνει αντίπαλος. Ωστόσο, κατά ένα μεγάλο βαθμό, ο Joker θα ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι.

Επίσης, καλό θα ήταν να μην περιμένουμε η ταινία να εξερευνήσει τη δυναμική των Batman και Joker, καθώς διαδραματίζεται πολύ πριν ο Bruce Wayne ενηλικιωθεί και λάβει τη μπέρτα του Σκοτεινού Ιππότη. Μάλιστα, ο πατέρα του Bruce, ο Thomas, έχει σημαντικό ρόλο στην ταινία, μιας και θα μας δείξει τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειας Wayne και τον ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία του ενός τέτοιου κακού όπως ο Joker.

Joker: Πού βρίσκεται στο DCEU;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με την όποια σύνδεση της ταινίας με τις παλαιότερες υπερηρωικές ταινίες της DC. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης φαίνεται αμετάπειστος πως ο Joker του έχει οποιαδήποτε σχέση με άλλες ταινίες του Batman. Δεν είναι μέρος του DCEU (Κινηματογραφικό Σύμπαν της DC), ούτε σχετίζεται με παλιότερες ταινίες, όπως το "Batman" του 1989 ή το The Dark Knight" του 2008. Πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου ανεξάρτητο (ή standalone) φιλμ που εξερευνά την ιστορία του Joker με έναν τρόπο που ίσως να μην επιτρέπεται σε ένα μεγαλύτερο, μοιρασμένο κινηματογραφικό σύμπαν. Επίσης, ο Phillips έχει ξεκαθαρίσει πως η ταινία "Joker" δεν θα λάβει sequel, ούτε θα γεννήσει κάποιο μεγαλύτερο franchise.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης πως η εν λόγω ταινία, δείχνει τη μεταστροφή -που ελπίζουμε- στην DC και την προθυμία της να φτιάξει αυτόνομες, ταινίες μικρότερου προϋπολογισμού, μαζί με τις ταινίες που διαδραματίζονται στο σύμπαν της, όπως το "Batman v Superman" του 2016 και το "Justice League" του 2017.

Παραδόξως, το BvS μας είπε πως οι γονείς του Batman δολοφονήθηκαν το 1981, την ίδια χρονιά που διαδραματίζεται η νέα ταινία. Ωστόσο, ο Joker του Phoenix πρόκειται φυσικά για μια τελείως διαφορετική εκδοχή του χαρακτήρα από αυτή του Jared Leto στο "Suicide Squad" του 2016 (Ο Joker του Phoenix είναι και πολύ πιο μεγάλος σε ηλικία από αυτόν που είδαμε στο SS).

Η Στελίνα, Editor-in-Chief του Entertainment, χάνεται σε μικρές και μεγάλες οθόνες, αλλά μπορείτε να την βρείτε σε Facebook και Twitter.

IGN Greece Joker - Τελικό trailer (Υποτιτλισμένο) Joker: Μετά από πίεση εγκρίθηκε η ακαταλληλότητα της ταινίας Joker - Τελικό trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
νέα, joker, joker, six feet under, robert de niro, joaquin phoenix, εν λόγω, jared leto, batman, phillips, hangover, dogs, joaquin, phoenix, ηπα, shazam, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, gladiator, master, συγκεκριμένο, project, murray, king, douglas, bruce, ted, henry, bryan, bill, city, josh, δραμα, φιλμ, franchise, joke, knight, sequel, superman, league, leto, facebook, twitter, ign, τελη κυκλοφοριας, Γόνδολες της Βενετίας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, madwalk, live, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ign, ημερομήνια, ηθοποιος, μητερα, οθονες, πιεση, σινεμα, σφαιρα, ταινιες, hangover, jared leto, ασθενειες, αφισα, βρειτε, βρισκεται, γινει, γινεται, γονεις, γυρισματα, δειτε, δικη, δειχνει, ειπε, υπαρχει, ειπωθει, εν λόγω, ιδεα, ιδια, ιδιο, η δικη, ηλικια, φιλμ, κλοουν, ματια, μπορειτε, μυστικα, νεμεσις, οθονη, ονομα, περιβαλλον, πηγαινε, ρολο, σειρες, συγκεκριμένο, συμπαν, φεστιβαλ, φυσικα, φθινοπωρο, φορα, χρυση, αγνωστο, batman, bill, bryan, bruce, sequel, city, douglas, phillips, phoenix, franchise, henry, joaquin phoenix, joaquin, project, josh, king, κομικς, κωμικος, leto, μοιαζει, master, murray, πληροφοριες, robert de niro, σκηνη, ted
Τυχαία Θέματα