Conan Exiles Review

Επιβίωση στα Exiled Lands της Hyborian Age.

Ο Conanείναι ένας χαρακτήρας που έχει ταυτιστεί με την έννοια της λέξης «βάρβαρος» στο μυαλό των περισσότερων φίλων του είδους της φαντασίας. Από την δημιουργία του διάσημου Κιμμέριου, το 1932, από τον RobertE. Howard μέχρι πιο πρόσφατα με τις ταινίες με τον Schwarzenegger και τα κόμικς έχει δημιουργηθεί ένας άγριος και σκληρός κόσμος με εξαιρετικό lore. Σε αυτόν τον κόσμο, με ποικιλία από biomes, που το

καθένα έχει τους δικούς του κινδύνους και τις δικές του ιδιαιτερότητες, εσείς καλείστε να επιβιώσετε ως εξόριστοι, να χτίσετε, να εξερευνήσετε και να κυριαρχήσετε. Τι θα κάνετε λοιπόν εξόριστοι, όταν δεν σας έχει μείνει τίποτα πέρα από το να ζήσετε ή να πεθάνετε;

Το ConanExiles ξεκινά με τον χαρακτήρα σας στα ExiledLands, εξόριστο για εγκλήματα που μπορεί να έχει ή να μην έχει διαπράξει, σταυρωμένο και με όρνια να περιμένουν να πεθάνει για να απολαύσουν το γεύμα τους. Ωστόσο, εμφανίζεται ο Conan, ο οποίος ρίχνει τον σταυρό στον οποίο είσαστε και σας ελευθερώνει, σας δίνει νερό για να πιείτε και σας αφήνει μόνους σας να επιβιώσετε. Από αυτό το σημείο και μετά είσαστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε το δικό σας «έπος» σε αυτήν την αφιλόξενη γη που βρεθήκατε. Όμως δεν είσαστε μόνοι. Άγρια θηρία, τέρατα, άλλοι εξόριστοι, και οι φυλές των κανίβαλων Darfariείναι μερικοί μόνο από τους κινδύνους που έχετε να αντιμετωπίσετε.

Tutorialδεν υπάρχει, αλλά μαθαίνετε τα διάφορα mechanicsμέσω του Journey το οποίο ξεκινά με απλά «καθήκοντα» όπως το να φάτε, να πιείτε νερό και να σκαρφαλώσετε, ενώ στα τελευταία chaptersφτάνει μέχρι το να νικήσετε bossesκλπ. Ακολουθώντας τις προτροπές του Journey σας, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε περισσότερα πράγματα σχετικά με το lore της περιοχής, όπως για παράδειγμα για το μυστηριώδες βραχιόλι που έχετε στο αριστερό σας χέρι ή την ιστορία των τεράστιων ερειπίων που είναι διάσπαρτα σε όλον το χάρτη. Το lore αποκαλύπτεται κυρίως μέσα από ημερολόγια και σημειώσεις που βρίσκετε, τα lorestonesαλλά και συνομιλίες με τους λίγους φιλικούς NPC.

Ο κόσμος του ConanExilesόμως δεν έχει μόνο πλούσια ιστορία. Έχει και πολύ όμορφα τοπία διάσπαρτα στα biomes του. Η έρημος με τις οάσεις, το ποτάμι, τη σαβάνα αλλά και τις επικίνδυνες αμμοθύελλες, ο Παγωμένος Βορράς με τα δάση των Highlands, την τούνδρα και τα χιόνια με το εξοντωτικό κρύο, η ζούγκλα με τον βάλτο της και φυσικά το ηφαίστειο στο βορειότερο τμήμα του χάρτη.

Ο κόσμος αποδίδεται με όμορφα γραφικά και πιστεύω πως απεικονίζει εντυπωσιακά το settingπου δημιούργησε ο Howard. Κατά την γνώμη μου η εξερεύνηση του είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό και πιο ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού. Το μόνο που θα ήθελα προσωπικά είναι περισσότερα neutralsettlements. Όταν βρήκα το NewAsagarthπίστευα πως θα ήταν μία δεύτερη Sepermeruστον βορρά. Απογοητεύθηκα λίγο όταν όλοι οι Nordheimersήθελαν να με σκοτώσουν.

Από πλευράς gameplay το ConanExiles, δυστυχώς, έχει ακόμα πολλά bugs, ωστόσο διαθέτει ένα craftingsystemμε ιδιαίτερο βάθος. Μπορεί το grind να μην είναι διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά όσο ανεβαίνει ο χαρακτήρας σας levelsκαι χρειάζεται πανοπλίες, όπλα, ή εργαλεία από καλύτερα υλικά. Εντούτοις, αυτό πιστεύω ότι αποτελεί, καλώς ή κακώς, χαρακτηριστικό των περισσότερων, αν όχι όλων, των survivalπαιχνιδιών. Το buildingsystemείναι επίσης εξαιρετικό, αν και μερικές φορές θέλει προσπάθεια για να βάλετε τα κομμάτια όπως θέλετε. Με λίγη δουλειά όμως τα κτήρια φαίνονται σαν να τα είχαν βάλει στο κόσμο οι developers.

Επίσης, τα thrallsπιστεύω ότι είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του gameplay. Αιχμαλωτίζοντας διάφορους NPC μπορείτε να προστατέψετε πιο αποτελεσματικά την βάση σας, να μειώσετε το κόστος σε υλικά και χρόνο για να φτιάξετε πράγματα στα craftingstations και να ξεκλειδώσετε μυστικά recipes.

Η μάχη, αν και έχει βελτιωθεί αρκετά από την περίοδο του earlyaccess, εξακολουθεί να μην είναι κάτι το εντυπωσιακό. Βέβαια, τα animations και τα combos είναι αρκετά καλά. Όμως το μεγάλο μειονέκτημα στη μάχη, που μέχρι τώρα δεν έχει διορθωθεί ιδιαίτερα με κάποιο patch, είναι το κακό A.I. Σε μεγάλο βαθμό οι εχθροί μοιάζουν απλά με… σακιά με λίγα, πολλά ή υπερβολικά πολλά HPπου πρέπει να τα “αδειάσετε” για να πάρετε experience, lootή υλικά.

Για παράδειγμα, οτιδήποτε πολεμά σε meleeαπόσταση μπορείτε να το σκοτώσετε, αν έχετε τόξο, απλά σκαρφαλώνοντας κάπου που δεν σας φτάνει και spamάροντας βέλη. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν θα πάει πουθενά. Θα περιμένει υπομονετικά ακριβώς από κάτω σας να κατεβείτε όσο εσείς θα αδειάζετε τη φαρέτρα σας πάνω του!

Το Purgesystemεπίσης είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον mechanic που προστέθηκε λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία και το οποίο μοιάζει κάπως με το BloodMoonHorde του 7 DaystoDie. Οι βασικές διαφορές είναι ότι στο ConanExiles, το Purge φαίνεται να σχετίζεται με τη δράση του χαρακτήρα σας ή του clanτου και το γεγονός ότι η δυσκολία του εξαρτάται από το biomeόπου έχετε φτιάξει τη βάση σας.

Στο μενού του inventoryσας υπάρχει το Purgemeter, το οποίο όταν ξεπεράσει ένα όριο, σημαίνει ότι είναι πιθανό ένας στρατός από ζώα, τέρατα ή NPC να σας επιτεθεί. Όταν σας βγάλει το παιχνίδι ένα σχετικό μήνυμα, σημαίνει ότι έχετε μερικά λεπτά να προετοιμαστείτε για την επίθεση και το Purge ξεκινάει. Κατά τη διάρκειά του θα πρέπει να αποκρούσετε κύματα εχθρών που θέλουν να καταστρέψουν τη βάση σας.

Το συγκεκριμένο mechanic, όχι μόνο κάνει χρήσιμα τα fighter/archerthralls, τα οποία στο singleplayer/co-op και το PVE είχαν ελάχιστη χρησιμότητα, αλλά επίσης δίνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα αφιλόξενο τόπο που, σε γενικές γραμμές, απλά θέλει να σας σκοτώσει. Ωστόσο, από την στιγμή που πρόκειται για κάτι που σχετίζεται με τη μάχη είναι λογικό να υποφέρει και από τα ίδια προβλήματα. Bugs και A.I. εν ολίγοις. Παρ’ όλα αυτά, τα… χρειάστηκα λίγο όταν έβλεπα τις ορδές από ύαινες και Werehyenasνα έρχονται καταπάνω μου συνεχώς όταν έπρεπε να υπερασπιστώ την βάση μου από το πρώτο μου Purge.

Όσον αφορά τον ήχο, το παιχνίδι έχει ίσως το καλύτερο soundtrackπου θα μπορούσε. Αν σας άρεσε η μουσική με την οποία έχετε συνδέσει τον Conanαπό τις ταινίες, μάλλον θα το λατρέψετε αφού νομίζω ότι είναι αρκετά «πιστό στην παράδοση» χωρίς να την αντιγράφει. Το voiceactingείναι καλό αν και ελάχιστο αφού λίγοι NPCs θα σας πουν κάτι παραπάνω από το πόσο πολύ θέλουν να σας κάνουν θυσία στον Yog ή κάτι παρόμοιο.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC. Επίσημος διανομέας στην Ελλάδα είναι η EnarxisDynamicMedia.

Read more on [SITE_NAME]Η συνέντευξη τύπου της Microsoft έσπασε το ρεκόρ θεατών στο TwitchXbox Arena Festival powered by ΠΛΑΙΣΙΟ Teaser TrailerΣτο 'Iron Throne' των Gamepads βρίσκεται πλέον το DualShock 4

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα