Champions League: Δύο υποθέσεις για χρήση βίας παραπέμφθηκαν στη γαλλική αστυνομία

Δύο υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην αστυνομία της Γαλλίας σχετικά με την πιθανότητα χρήσης δυσανάλογης βίας κατά τη διάρκεια της αναταραχής του κόσμου στον τελικό του Champions League το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε στη Γερουσία ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν.
Ο Νταρμανέν έχει δεχθεί επικρίσεις τόσο στη Γαλλία

όσο και στη Βρετανία για το πώς η «οικοδέσποινα» χώρα διαχειρίστηκε την καταληκτική αναμέτρηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο «Σταντ ντε Φρανς», μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στιγματίστηκε από μεγάλα επεισόδια έξω απ’ το γήπεδο, ενώ ορισμένοι οπαδοί της Λίβερπουλ παραπονέθηκαν για σκληρή μεταχείριση από τη γαλλική αστυνομία.
Στο μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά Καστερά δήλωσε σήμερα ότι η Αγγλία υπέστη παρόμοια αναταραχή πλήθους στον περυσινό τελικό του Euro στο Γουέμπλεϊ, μεταξύ της οικοδέσποινας χώρας και της Ιταλίας.
«Πρέπει να τα θυμόμαστε όλα αυτά», είπε η Ουντέα-Καστερά σε ακρόαση στη γαλλική Γερουσία, αναφερόμενη στο χάος που επικράτησε στον περσινό αγώνα του Wembley.

Keywords
Τυχαία Θέματα