Champions League: Από τον Ζιντάν στον Φαν Ντάϊκ

Champions League: Από τον Ζιντάν στον Φαν ΝτάϊκtbairaktΔευ, 10/26/2020 - 20:09

Στην ιστορία του Champions League, υπήρξαν μεταγραφές που έκαναν τη διαφορά κι οδήγησαν ομάδες σε κατακτήσεις του τροπαίου.


Κάποιες φορές ένας και μόνο παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Στο πέρασμα των χρόνων, στην ιστορία της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής

διοργάνωσης, υπήρξαν αρκετές μεταγραφές που συνέβαλλαν καθοριστικά στις κατακτήσεις του τροπαίου.
Πάμε να δούμε τις δέκα κορυφαίες με σειρά χρονική.

Εουσέμπιο-1952 Μπενφίκα
Το 1961 η κάτοχος τότε του τροπαίου Μπενφίκα απέκτησε τον Εουσέμπιο για να την βοηθήσει να διατηρήσει τον τίτλο. Αυτό ακριβώς έκανε ο σπουδαίος αυτός παίκτης σημειώνοντας δύο γκολ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο στον τελικό της επόμενης χρονιάς.


Ζιντεντίν Ζιντάν-2002 Ρεάλ Μαδρίτης
Το νυν αφεντικό της Ρεάλ Μαδρίτης κατάκτησε τον τίτλο του Champions League την πρώτη του χρονιά στην ομάδα την σεζόν 2001-02. Οι Λος Μπλάνκος πλήρωσαν 71.6 εκατομμύρια ευρώ στην Γιουβέντους για ν’ αποκτήσουν τον Γάλλο μάγο. Το γκολ με το γυριστό βολέ στον τελικό με την Μπάγερν Λεβερκούζεν έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα ωραιότερο που έχουν σημειωθεί ποτέ.


Τσάμπι Αλόνσο-2005 Λίβερπουλ
Ο Ισπανός μέσος ήταν το κλειδί της επικής ανατροπής της Λίβερπουλ στον τελικό με την Μίλαν το 2005. Ο Ράφα Μπενίτεθ πλήρωσε 14 εκατομμύρια ευρώ στην Σοσιεδάδ για τον παίκτη ο οποίος ισοφάρισε σε 3-3 στην Κωνσταντινούπολη τους «ροσονέρι».


Λίο Μέσι-2006 Μπαρτσελόνα
Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έκανε ντεμπούτο με τους Καταλανούς την σεζόν 2004-05, αλλά έλαμψε την αμέσως επόμενη χρονιά. Μια καταπληκτική του εμφάνιση κόντρα στην Τσέλσι στο Λονδίνο στην φάση των 16 θα μείνει στην ιστορία έστω κι αν λόγω τραυματισμού έχασε τον τελικό κόντρα στην Άρσεναλ.

Σάμουελ Ετό-2010 Ίντερ
Έχοντας κατακτήσει έξι τίτλους με την Μπαρτσελόνα την σεζόν 2008-09, ο Ετό μεταγράφηκε στους «νερατζούρι» του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Καμερουνέζος βοήθησε τα μέγιστα στο «τριπλ κράουν» εκείνης της σεζόν αντικαθιστώντας τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς που είχε κάνει το αντίθετο δρομολόγιο.

Χουάν Μάτα-2012 Τσέλσι
Ο Ισπανός μέσος βρήκε στην Τσέλσι παικτες κλάσης όπως οι, Λάμπαρντ, Ντρογκμπά, Ανρί και Κόουλ. Έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις και σέρβιρε το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό στον Ντιντιέ Ντρογκμπά κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Μανουέλ Νόϊερ-2013 Μπάγερν Μονάχου
Η Μπαγερν τον αγόρασε από την Σάλκε το 2011 αντί 25 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά στην πρώτη του χρονιά έχασε τον τελικό από την Τσέλσι. Την επόμενη χρονιά όμως με τον Γιουπ Χάίνκες η Μπάγερν έκανε το «τρεμπλ» με τον ίδιο ν’ αναδεικνύεται ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο.


Γκάρεθ Μπέϊλ-2014 Ρεάλ Μαδρίτης
Η Ρεάλ πλήρωσε 91 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ στο κυνήγι του 10ου Champions League. Ο ουαλός άφησε το σημάδι του στον τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ στο δρόμο για την κατάκτηση τριών συνεχόμενων τίτλων.


Λουίς Σουάρες-2015 Μπαρτσελόνα
Οι Καταλανοί πλήρωσαν 85 εκατομμύρια για να φέρουν τον Ουρουγουανό στράικερ από την Λίβερπουλ. Παρέα με τους Μέσι και Νειμάρ κατέκτησαν το «τρεμπλ» σκοράροντας μάλιστα στον τελικό κόντρα στην Γιουβέντους.

Φαν Ντάίκ-2018 Λίβερπουλ
Ο Ολλανδός έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός με τους «κόκκινους» να πληρώνουν 85 εκατομμύρια ευρώ στην Σαουθάμπντον. Μεταμόρφωσε την άμυνα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ που έφτασε σε δύο συνεχόμενους τελικούς, χάνοντας στο Κίεβο από την Ρεάλ και νικώντας την Τότεναμ στη Μαδρίτη.

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off tbairakt Off Off ΔΙΕΘΝΕΙΣ Στην ιστορία του Champions League, υπήρξαν μεταγραφές που έκαναν τη διαφορά κι οδήγησαν ομάδες σε κατακτήσεις του τροπαίου. Article publish on Δευ, 10/26/2020 - 20:09 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα