Βέλιτς για Παναθηναϊκό : «Η ομάδα χτίστηκε λάθος, μπορεί να χαθεί και όλη η χρονιά»

Ο Γιάσμικο Βέλιτς μίλησε για το χτίσιμο του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως με τα τωρινά δεδομένα δύσκολα σώζεται η φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην «Ερα Σπορ»:

«Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε στραβά. Και όταν κάτι ξεκινάει τόσο άσχημα είναι πάρα πολύ δύσκολο στην πορεία να το ισιώσεις και να το διορθώσεις . Το καλοκαίρι μπαίνουν οι βάσεις

σε όλα, στις επιλογές που κάνουμε. Εκεί υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, χωρίς την πίεση των αποτελεσμάτων, για να περάσει τα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πολύ φοβάμαι ότι μπορεί και να χαθεί ολόκληρη η χρονιά.

Χτίστηκε λανθασμένα, χωρίς να υπάρχουν τα καταληλότερα υλικά για να ταιριάξουν μεταξύ τους. Ο προηγούμενος προπονητής ψαχνόταν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος όπως είπα. Πολύτιμος χρόνος ενώ θα έπρεπε να είχε αποκτήσει την αγωνιστική του ταυτότητα. Καλό είναι τα λάθη να μην διορθώνονται με καινούργια λάθη. Ελπίζω ο καινούργιος προπονητής να έχει την απαραίτητη υπομονή απο όλους, τον απαιραίτητο χρόνο αλλά και τις απαραίτητες ιδέες, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το υπάρχον υλικό του Παναθηναϊκό με τον καλύτερο τρόπο.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στα πρώτα ματς υπήρχε ένα ευνοϊκό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είναι αυτά που είναι. Πολλές φορές το με ποιον παίζεις δεν λέει τα πάντα. Ενδεχομένως στα πιο δύσκολα ματς του πρωταθλήματος  που δεν θα υπάρχουν  τόσες προσδοκίες , η ομάδα να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς πριν γίνουν τα ματς»

Keywords
Τυχαία Θέματα