Blizzard: Μήνυση σε εταιρεία mobile παιχνιδιών για αντιγραφή του Warcraft

Σ'έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω.

Η Blizzard Entertainment έχει καταθέσει αγωγή στη Καλιφόρνια, εναντίον της Sina Games, δηλώνοντας ότι το παιχνίδι "Glorious Saga", το οποίο είναι free-to-play, "έχει σχεδόν ολοκληρωτικά αντιγράψει τα παιχνίδια Warcraft και τα σχετικά με αυτό προϊόντα".

Όπως αναφέρει το Polygon, η αγωγή κατατέθηκε στις 16 Αυγούστου 2019 και η Blizzard

"ζητεί δικαστική εντολή, για να σταματήσει η παράβαση και να αποκατασταθεί η μέγιστη ζημία για την "σοβαρή και ανεπανόρθωτη βλάβη της Blizzard και των επιχειρήσεων της."

Η Blizzard ζήτησε επίσης "150.000 δολάρια ανά παράβαση", παράλληλα με τις αμοιβές των δικηγόρων και άλλες επιβαρύνσεις που θεωρούνται "σωστές και κατάλληλες".

Η Sina Games είναι θυγατρική της Sina Corp. και η Blizzard ισχυρίζεται επίσης ότι "πολλά" παιχνίδια της εταιρείας βασίζονται σε υπάρχοντες ιδέες, όπως το Yu-Gi-Oh! και το Naruto.

Το Glorious Saga είναι διαθέσιμο στην Κίνα, και στις ΗΠΑ μπορεί να ληφθεί από το Google Play Store, ως Glorious World. Η περιγραφή του, παρουσιάζει το παιχνίδι ως ένα "παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, για την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας". Επιπλέον, αν και το όνομα είναι διαφορετικό, τα screenshots εξακολουθούν να διαθέτουν το όνομα Glorious Saga πάνω τους.

"Κάθε τέρας, πλάσμα, ζώο και όχημα στο παιχνίδι, αντιγράφηκε από το Warcraft", υποστηρίζει η αγωγή. "Τα όπλα, τα φυλακτά και άλλα αντικείμενα λήφθηκαν κατευθείαν από τα παιχνίδια του Warcraft, χωρίς πρόφαση. Τα Audio cues και τα ηχητικά εφέ από το Warcraft εμφανίζονται και στο Glorious Saga."

To Glorious Saga φαίνεται να περιλαμβάνει "χαρακτήρες που μοιάζουν με τους Illidan Stormrage, Grommash Hellscream και Malfurion,", ενώ ακόμα και το εικονίδιο της εφαρμογής, είναι ίδιο με το εξώφυλλο του Battle For Azeroth.

Δυστυχώς τα νέα έρχονται λίγο μετά την κυκλοφορία του World of Warcraft Classic, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στις ουρές αναμονής, αλλά κατάφερε να φτάσει τους 1 εκατομμύριο viewers στο Twitch.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο viewers στο Twitch για το World of Warcraft Classic Το World of Warcraft αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με τους server Το WoW Classic θα περιέχει μερικά από τα κλασσικότερα bugs στην ιστορία του παιχνιδιού

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα