Pro Fishing Simulator Review

Τσιμπάει;

Από Cities: Skylines μέχρι Goat Simulator, τα simulation games έχουν αγγίξει από την πιο ρεαλιστική ασχολία ή εργασία των ανθρώπων μέχρι το πιο απίθανο σενάριο στο οποίο μπορεί να βρεθεί κανείς, έχοντας έτσι πλησιάσει ένα μεγάλο ποσοστό των gamers. Το Pro Fishing Simulator είναι κι αυτό ένα simulation game και μάλιστα ανήκει στα πιο ρεαλιστικά παιχνίδια της κατηγορίας, αφού το θέμα του είναι ένα αγαπημένο hobby

πολλών, το ψάρεμα. Το εν λόγω παιχνίδι, δημιούργημα της εταιρίας Sanuk Games, είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει και προσφέρει μία εμπειρία ψαρέματος όπως δεν περιμέναμε ποτέ να τη ζήσουμε.

Ξεκινώντας, η πρώτη κίνησή σας είναι η επιλογή του χαρακτήρα σας και του ονόματός του. Το Pro Fishing Simulator σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε έξι εναλλακτικούς χαρακτήρες με διαφορετική εμφάνιση, ενώ υπάρχουν επιλογές και για τα δύο φύλλα. Επιπρόσθετα μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας διαλέγοντας ανάμεσα σε τρία outfits στα οποία μπορείτε να δώσετε και διαφορετικά χρώματα. Δυστυχώς το customization περιορίζεται εκεί, οπότε δε σας δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα κλώνο του εαυτού σας αν αυτό επιθυμούσατε, όμως εφόσον δεν πρόκειται για RPG το θέμα αυτό είναι δευτερεύον.

Η εμπειρία σας στο Pro Fishing Simulator δεν ακολουθεί κάποιο σενάριο, όμως η περιπέτειά σας μοιάζει πολύ με μία σαββατιάτικη απόδραση από την πόλη με σκοπό το ψάρεμα. Έχοντας την κατάλληλη ενδυμασία και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε συνολικά εννιά διαφορετικές περιοχές από τη μία άκρη της γης ως την άλλη, ενώ σε κάθε περιοχή θα βρείτε αρκετά διαφορετικά σημεία απ' όπου θα μπορέσετε να ψαρέψετε διαφορετικά είδη ψαριών. Εφόσον κάθε είδος έχει τις ιδιαιτερότητές του για να καταφέρετε να πιάσετε ψάρια και από τα 79 εναλλακτικά είδη που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι, εκτός από τα διαφορετικά νερά στα οποία θα πρέπει να τα αναζητήσετε, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και τις κατάλληλες τεχνικές.

Οι τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πιάσετε τα ψάρια που επιθυμείτε έχουν σχέση με τον τρόπο που θα ρίξετε στο νερό την πετονιά, τα εναλλακτικά δολώματα που έχετε στη διάθεσή σας και, φυσικά, με το σημείο που θα επιλέξετε για να ψαρέψετε. Με λίγα λόγια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές όπως ψάρεμα από τη στεριά ή μέσα από βάρκα, ψάρεμα με παραδοσιακό καλάμι και δόλωμα ή ψάρεμα με μύγα (fly-fishing) και αρκετές άλλες. Για κάθε τεχνική το Pro Fishing Simulator παρέχει το αντίστοιχο tutorial ώστε να κατανοήσετε ευκολότερα πως χρησιμοποιείται αποτελεσματικά η κάθε μία από αυτές. Η γνωριμία με τις νέες τεχνικές γίνεται σταδιακά όσο ψαρεύετε και αποκτάτε πρόσβαση σε νεώτερο εξοπλισμό που δεν είχατε από την αρχή, ενώ μπορούμε να πούμε πως τα tutorials έχουν αρκετό βάθος και σας διευκολύνουν να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό.

Ψαρεύοντας λοιπόν, εκτός από την ικανοποίηση που προσφέρει το συγκεκριμένο hobby, θα μπορέσετε να εκπληρώσετε και διάφορα challenges και να αποκτήσετε χρήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του εξοπλισμού σας και επομένως την πρόσβαση σε περισσότερα είδη ψαριών. Τα challenges μπορούν να είναι εβδομαδιαία ή ανάλογα με την εποχή και για την εκπλήρωσή τους εκτός του ψαρέματος συγκεκριμένων ειδών ή κάποιου αριθμού ψαριών, μπορεί να απαιτείται και εξερεύνηση της περιοχής στην οποία βρίσκεστε ή ακόμα και εκτέλεση συγκεκριμένων τεχνικών με επιτυχία. Με όλες αυτές τις προκλήσεις και τις εναλλακτικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ίσως το Pro Fishing Simulator δίνει την εντύπωση ενός δύσκολου παιχνιδιού, όμως δυστυχώς το επίπεδο της πρόκλησης δεν είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο και τα ψάρια τσιμπάνε εύκολα.

Όσον αφορά το οπτικό κομμάτι είναι εμφανές πως έχει γίνει κάποια προσπάθεια, όμως δεν έχει στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Κάποια τοπία είναι συμπαθητικά, όμως οι χαρακτήρες είναι αντίστοιχοι εκείνων που βλέπαμε σε αρκετά παλαιότερα games και σίγουρα όχι σε παιχνίδια στο εύρος τιμής του Pro Fishing Simulator (39,99€). Επίσης αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα με πολύ συχνά frame drops τα οποία ναι μεν δεν ήταν απαγορευτικά στην εκτέλεση των τεχνικών μας, ήταν όμως πολύ ενοχλητικά. Ο ήχος από την άλλη δεν ήταν τόσο κακός. Στο αρχικό μενού υπάρχει ένα απλό soundtrack που προσωπικά θα έλεγα πως ταιριάζει με το ύφος του παιχνιδιού, ενώ κατά τη διάρκεια του ψαρέματος σας συντροφεύουν ήχοι της φύσης, όπως κελαηδίσματα ή ο ήχος του νερού.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox One, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

IGN GreeceVampire The Masquerade Bloodlines 2 Gamescom 2019 DemoΗ Intel φέρνει εξαπύρηνους επεξεργαστές σε UltrabooksAlienware Aurora 2019 Hands On

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα