Gamescom 2019: Streets of Rage 4 Preview

Go Straight και τα μυαλά στα κάγκελα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι πριν φτάσω στο booth της Dotemu, όπου και θα είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το Streets of Rage 4, το στομάχι μου είχε γίνει κόμπος από την αγωνία. Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, η σειρά Streets of Rage κατέχει μια σημαντική θέση στην καρδιά μου και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εφηβεία μου. Το μυαλό μου ασυναίσθητα άρχισε να ταξιδεύει στο 1992 και μέσα σε πέντε λεπτά είχαν περάσει μπροστά από τα μάτια

μου όλες οι σκηνές από τα δύο πρώτα κεφάλαια της σειράς. Στα βάθη της ψυχής μου έτρεφα την ελπίδα ότι στο boοth της Dotemu μπορεί να βρίσκονταν και ο τρισμέγιστος Yuzo Koshiro (βασικός συντελεστής και συνθέτης του μνημειώδους soundtrack της σειράς), ωστόσο... έμεινα με την ελπίδα.

Η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν οι developers είναι αν θα ήθελα να μου υπενθυμίσουν τα controls. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα να προσβάλλομαι, αλλά αποφάσισα να μην ξεκινήσω... διπλωματικό επεισόδιο. Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν μπήκα στο μενού επιλογής χαρακτήρα, όπου και αντίκρισα τον παλιόφιλο Axel, την φίλτατη Blaze και μια νέα ηρωίδα, την Cherry Hunter. H Cherry είναι κόρη του Adam από το πρωτότυπο Streets of Rage και ανιψιά του Skate από το Streets of Rage 2. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει σε μια electro progressive rock μπάντα και σπάει... κεφάλια με την κιθάρα της. Αποφάσισα να αντισταθώ στο political correctness, βάση του οποίου θα είχε μεγαλύτερο νόημα να τσεκάρω τη νέα ηρωίδα της σειράς και εν τέλει επέλεξα τον Axel.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής. Πρώτον, η μουσική στο μενού επιλογής χαρακτήρα ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του πρωτότυπου Streets of Rage. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι γενικώς οι Γάλλοι developers σεβάστηκαν απολύτως το πρωταρχικό υλικό και εμπνεύστηκαν κατά βάση από το Streets of Rage 2, το οποίο αποτελεί κατά γενική ομολογία το καλύτερο κεφάλαιο της σειράς. Δεύτερον, το roster των διαθέσιμων χαρακτήρων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το λανσάρισμα του Streets of Rage 2 θα ανακοινωθούν δύο ακόμη χαρακτήρες. Ο διακαής μας πόθος είναι να δούμε ξανά τον Adam, αλλά συμβιβαζόμαστε με τον Max ή τον Skate!

Το Streets of Rage 4 έχει ακριβώς το ίδιο DNA με το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς, κοινώς συναντάμε τα ίδια controls, τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και τους ίδιους μηχανισμούς. Μπορείτε να ξυλοφορτώσετε τους αντιπάλους σας με τις γροθιές σας, με διάφορα όπλα (μαχαίρια, σπαθιά κτλ.) ή με τις special επιθέσεις σας, οι οποίες καταναλώνουν ένα μικρό ποσοστό από τα διαθέσιμα hit points σας. Οι λαβές εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο, πλησιάζοντας τους αντιπάλους σας. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε λαβή στον συμπαίκτη σας και μετά να πηδήξετε από πάνω του για να εκτελέσετε μια εναέρια κλωτσιά. Ανάλογα με το σκορ σας κερδίζετε επιπλέον ζωές, ενώ συλλέγοντας μήλα και κοτόπουλα αναπληρώνετε τα hit points σας.

Ο βαθμός πρόκλησης μας φάνηκε κάπως χαμηλότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς, καθώς η CPU δεν ήταν τόσο “επιθετική”. Με δεδομένο ότι παίξαμε στην 6η πίστα (αν δεν μας απατά η μνήμη μας) του παιχνιδιού περιμέναμε κάτι παραπάνω να πούμε την αλήθεια. Ένα ακόμη στοιχείο που θα θέλαμε να θίξουμε αφορά τα abilities των χαρακτήρων. Για παράδειγμα, ο Axel στα προηγούμενα Streets of Rage υστερούσε στις εναέριες επιθέσεις. Εδώ όμως οι εναέριες επιθέσεις του θυμίζουν τις αντίστοιχες του Adam. Επιπροσθέτως, δεν παρατηρήσαμε κάποια διαφορά στην ταχύτητα κίνησής του, καθώς κινούμασταν στους ίδιους ρυθμούς με την Blaze, η οποία κατά παράδοση ήταν πιο ευέλικτη από τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Εάν εξαιρέσουμε τις παραπάνω διαφορές, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η δημιουργία της Dotemu είναι ένα Streets of Rage 2 με σύγχρονο περιτύλιγμα. Η γαλλική εταιρεία είχε δώσει τα διαπιστευτήρια της στο remake του Wonder Boy III: The Dragon's Trap και τώρα αναζωογονεί τα γερασμένα sprites του Streets of Rage χρησιμοποιώντας hand-drawn animations. To κερασάκι στην τούρτα είναι η συμμετοχή των Yuzo Koshiro και Motohiro Kawashima στη σύνθεση των μουσικών θεμάτων του παιχνιδιού. Εν κατακλείδι, η πρώτη εντύπωση που σχηματίσαμε είναι αναμφισβήτητα θετική και πλέον αναμένουμε με ακόμη μεγαλύτερη αγωνία την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

Το Streets of Rage 4 θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

IGN Greece Καινούργιο soundrack για το Streets of Rage 4 Streets of Rage 4 - Gameplay Teaser Trailer Streets of Rage 4 - Reveal Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα