Battlerite Royale Review

Η απόλυτη ένωση BR και MOBA

Η Stunlock studios έρχεται με φόρα και μας κάνει stun με την επίδοσή της στην δημιουργία του Battlerite Royale! Σε αυτή την προσπάθεια καταφέρνει να αξιοποιήσει στο μέγιστο την εμπειρία χρόνων πάνω στο είδος των BattleArena παιχνιδιών, ξεκινώντας από τον προκάτοχο του Battlerite, το Bloodline Champions. Για όσους γνωρίζουν, το Battlerite είναι ένας αναβαθμισμένος απόγονος του Bloodline Champions και φέρει όλα αυτά τα θετικά στοιχεία του παρελθόντος, ενσωματωμένα σε μια νέα

εποχή γραφικών, αλλά και στυλ παιχνιδιού.

Αρχικά, σαν νέος παίκτης του Battlerite, απλά ακολουθόντας το tutorial θα μάθεις τα βασικά για το πως να παίξεις αυτό το ιδιόμορφο κράμα, Moba, Arena και BR παιχνιδιού. Μέσα σε αυτό οι παίκτες πρέπει να επιλέξουν αρχικά τον ήρωα τους μέσα από μια γκάμα αρκετών επιλογών που χωρίζονται σε μαχών εξ' επαφής και εξ' αποστάσεως (melee & ranged). Αφού αγοράσουμε τα spell, με τα οποία ξεκινάμε στο παιχνίδι έρχεται η ώρα της πτήσης και επιλογής εδάφους που θα προσγειωθούμε για να ξεκινήσουμε την περιπέτεια μας. Το γνωστό σε όλους μας loot δεν περιορίζεται μόνο σε αντικείμενα, αλλά πρακτικά ψάχνουμε και τα υπόλοιπα spells του παίκτη μας για να είμαστε πανέτοιμοι, καθώς θα έρθουν δύσκολες μάχες.

Όλο το παιχνίδι βασίζεται στην υπομονή, αλλά και στην ευστοχία μας, κάτι που το κάνει να μοιάζει αρκετά στην φιλοσοφία των Battle Royale. Το σύστημα του κύκλου υπάρχει και εδώ, περιορίζοντας τον χάρτη με την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα δεν είναι πολύ απειλητικό στην αρχή αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας παίζοντας τακτικά όπως ακριβώς θα κάναμε σε οποιοδήποτε παιχνίδι του είδους. Η ευστοχία έχει να κάνει με το κατά πόσο τα spells σας βρίσκουν στόχο, μιας και δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο είναι όλα skill shot ακόμα και τα autoattack σας.

Η ένταση είναι αρκετά μεγάλη, με μάχες να γίνονται συχνά και σχεδόν παντού αφού στην αρχή γίνονται δύο διαδρομές ταυτόχρονα που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το χάρτη. Πρέπει να είστε έτοιμοι να πεθάνετε αρκετές φορές αλλά ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος επομένως τουλάχιστον δε θα φάτε τα νιάτα σας μέχρι να αρχίσετε να σκοτώνετε και να διεκδικείτε πρωτιές.

Ο ήχος και τα special effects είναι φανταστικά, ενώ τα γραφικά θα έλεγε κανείς πως θυμίζουν αρκετά εκείνα του League of Legends ή του Fortnite σε ένα εντελώς δικό τους ψευτό-3D μοτίβο που ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της δημιουργίας. Σε αυτό τον τομέα το Battlerite Royale δεν παρουσιάζει κανένα σφάλμα και μάλιστα αν και γίνεται χαμός, μπορεί κάποιος να διακρίνει αρκετά εύκολα τι έχει να αντιμετωπίσει. Μιας και η δημιουργία της Stunlock Studios πατάει πάνω σε μια δουλειά χρόνων είναι σε πολύ καλό επίπεδο και φαίνεται να μπορεί να παίξει τίμια σε low end PC. Σε αυτό βοηθάει ο αριθμός των παικτών μέσα στο χάρτη που είναι κατά πολύ μικρότερος από τα 100άρια BR που βλέπουμε.

Μέχρι εδώ όλα καλά για ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που καταφέρνει να εξομοιώσει τα Battle Arena και Battle Royale, αλλά και να προσφέρει ένα αρκετά ανταγωνιστικό περιβάλλον που σε αναγκάζει να παίζεις στο όριο και ταυτόχρονα να περνάς καλά. Ένα τέτοιο παιχνίδι λοιπόν είναι κρίμα να παίζεται μόνο σε μορφή duo (δύο παίκτες) ή solo. Μπορεί στο μέλλον να προστεθεί αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξεις 3 άτομα που χωράει στο συγκεκριμένο map 30 παικτών. Ίσως να σπάσει η ισσοροπία και κάποιοι ήρωες μαζί να μην έχουν ανταγωνισμό, αλλά πραγματικά δύο είναι μικρός αριθμός για party!

Επίσης τα μενού δεν είναι και τα καλύτερα, όχι πως το client έχει πρόβλημα, ίσα ίσα, αλλά και πάλι πολλές φορές θα σας βάλει να ψάξετε για κάτι πολύ απλό ή να κάνετε μερικά κλικ παραπάνω καθώς αλλάζετε στολές και πόζες! Το τελευταίο αρνητικό στοιχείο είναι πως το παιχνίδι, ενώ σαν βασική έκδοση είναι free-to-play, το Battlerite Royale κοστίζει 20€. Πρακτικά το mode αυτό πρέπει να το αγοράσεις. Το κόστος δεν είναι μεγάλο ναι αλλά το playerbase θα ήταν πολύ μεγαλύτερο με μοντέλο f2p και μικροαγορών με αποτέλεσμα πάντα θετικό προς την εμπειρία του παίκτη (καλύτερο matchmaking και μικρότερα quetimes).

Εν κατακλείδι το Battlerite Royale είναι ένα εξαιρετικός τίτλος για ανταγωνιστικούς παίκτες και κρίνοντας το έτσι σκοράρει πραγματικά εκπληκτική βαθμολογία. Για τους πιο casual ίσως δεν είναι αυτό που περιμένει κανείς κοιτώντας τα χαριτωμένα τοπία και γραφικά του παιχνιδιού μιας και θα χρειαστεί αρκετό skill για να φτάσετε στην κορυφή!

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Stunlock Studios.

IGN Greece Το Through the Darkest of Time θα εκδοθεί από την HandyGames Party Hard 2 - Launch Trailer Hitman 2 - How to Hitman (The Briefcase) Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα