Halloween και 13 anime τίτλοι που θα σας συναρπάσουν!

Trick or treat αλά ιαπωνικά!

Tο Χάλοουιν είναι παραδοσιακά η πλέον μυστικιστική γιορτή, συνδεδεμένη άρρηκτα με το μεταφυσικό. Είναι παράλληλα και μία από τις πλέον διασκεδαστικές περιόδους, όπου η ποπ κουλτούρα φαίνεται να οργιάζει, άλλες φορές παιχνιδιάρικα, άλλες φορές πατώντας επάνω στο στοιχείο τρόμου που προκαλεί το άγνωστο. Τα anime αντλώντας έμπνευση πολλές φορές από τη συγκεκριμένη θεματολογία, έχουν πλούσιο και ποικίλο υλικό να προσφέρουν στο κοινό.

Για όσους

δεν θα περάσουν την περίοδο μεταμφιεσμένοι, αλλά παρέα με τα αγαπημένα τους anime, οι παρακάτω σειρές αποτελούν ιδανικές επιλογές.

BLOOD: Τhe last vampireΕίδος: τρόμου, υπερφυσικό, βρυκόλακες

Σύνοψη: Σε μια πραγματικότητα όχι και τόσο μακριά από τη δική μας, η ανθρωπότητα αποτελεί στόχο των teropterids. Πρόκειται για τέρατα που περνάνε ως άνθρωποι όμως τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα και αίμα. Ένα μυστηριώδες κορίτσι, η Saya, καταφθάνει σε μια ιαπωνική βάση της δεκαετίας του '60 όπου πολλοί δεν είναι αυτό που φαίνονται.

Γιατί να το δω: Το στούντιο Production I.G. έκανε μια θεαματική είσοδο το 2000 με μια επικεντρωμένη χρονικά γύρω από το Χάλοουιν, με μια ταινία με δημιουργό τον Mamoru Oshii. Είτε στα πλαίσια της ευρύτερης "Blood+" αφήγησης. είτε ως μεμονωμένη αφήγηση, πρόκειται για μια ταινία κοντά στα γούστα του δυτικού κοινού, γεμάτη δράση και γρήγορο ρυθμό. Αποτελεί ένα σίγουρο στοίχημα για διασκεδαστικές θεάσεις.

Charcoal Feather Federation I Haibane Renmei

Είδος: καθημερινή ζωή, φαντασίας, μυστηρίου, ψυχολογικό, δράμα

Σύνοψη: Σε μια ειδυλλιακή πόλη, η νεαρή Rakka ξυπνά μέσα από ένα κουκούλι αδυνατώντας να θυμηθεί το παρελθόν της. Μαζί με τις συντρόφους της ζει μια ζωή με μυστήριους κανόνες που φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από την αινιγματική "μέρα αναχώρησης". Και όσο η προθεσμία της φαίνεται να εξαντλείται, η ήρεμη πραγματικότητά της αρχίζει κι ανατρέπεται.

Γιατί να το δω: Το "Haibane Renmei" ίσως με την πρώτη ματιά φαίνεται παράταιρο σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές. Δεν έχει συγκεκριμένες κι εύκολα αναγνωρίσιμες οντότητες που να είναι παραδοσιακά συνδεδεμένες με το Χάλοουιν, ούτε κάποιο στοιχείο τρόμου. Παρ' όλα αυτά, αρκεί να ανατρέξουμε στις ρίζες της γιορτής του Samhain και τον συμβολισμό της ένωσης του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών για να αντιληφθούμε τους παραλληλισμούς σε αυτήν τη συνεργασία των Yoshitoshi Abe και Ueda Yasuyuki . Σε συνδυασμό με την αρτιότητα της εκτέλεσης, τους συμβολισμούς και την εξαιρετική ανάπτυξη χαρακτήρων, το κάνουν μια μοναδική επιλογή.

Devilman: Crybaby

Είδος: δράση, υπερφυσικό, δαίμονες, σουρεάλ

Σύνοψη: Στη μεταφορά του διάσημου manga του Go Nagai, ο Masaaki Yuasa τοποθετεί τους Asuka Ryou και Fudou Akira στο επίκεντρο ενός πάρτι που θα αποτελέσει την αφορμή για τον Ryou να καταληφθεί από τον δαίμονα Amon. Κι ενώ ξεκινούν αρχικά από κοινού τον αγώνα τους ενάντια στους δαίμονες, τα πράγματα αρχίζουν και περιπλέκονται.

Γιατί να το δω: H υπόθεση της σειράς που ξεκινά έχοντας ως εφαλτήριο μια παγανιστική τελετή, δένει αρμονικά με την θεματική του Χάλοουιν.Οι δαίμονες κυριαρχούν σ' αυτήν την ιστορία υπαρξιακού τρόμου, φιλίας αλλά και αγάπης, όμως πολλές φορές δεν είναι αυτοί που θα περιμέναμε. Και αν οι ωμές σκηνές δεν λείπουν, ο πυρήνας της σειράς είναι πολύ τρυφερός με τον ίδιο τρόπο που πίσω από τον θόρυβο των μασκαρεμάτων κρύβεται η επιθυμία να κάνουμε έναν εξωπραγματικό κόσμο πιο προσιτό.

Ghost Hound I Shinreigari: Ghost Hound

Είδος: μυστηρίου, ψυχολογικό, επιστημονικής φαντασίας, υπερφυσικό

Σύνοψη: Τα μονοπάτια τριών παιδιών διασταυρώνονται καθώς περίεργα γεγονότα διαδραματίζονται στην επαρχιακή πόλη Suiten. Ο κόσμος των ανθρώπων με αυτόν των πνευμάτων φαίνονται να συγχέονται κι αναμνήσεις που έχουν θαφτεί έρχονται στην επιφάνεια.

Γιατί να το δω: Από τον δημιουργό των "Serial Experiments Lain" και "Texhnolyze", Nakamura Ryuutarou, το "Ghost Hound" δίνει εξαιρετικά δυνατές σκηνές ψυχολογικού τρόμου που ενισχύονται από το μεταφυσικό στοιχείο της πλοκής. Tα όρια μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας είναι αρχικά δυσδιάκριτα, κάτι που ενισχύει την ατμόσφαιρα της σειράς. Με το ύφος να μην μένει το ίδιο σκοτεινό, προσεγγίζοντας ενίοτε τον τόνο του πρόσφατου "Stranger Things", το τελικό αποτέλεσμα δεν απογοητεύει κι είναι σε πλήρη αρμονία με το Χάλοουιν.

Ghostory I Bakemonogatari

Είδος: ρομαντικό, μυστηρίου, υπερφυσικό, βρικόλακες

Σύνοψη: H ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Koyomi Araragi, έναν σχεδόν φυσιολογικό μαθητή Λυκείου που έρχεται αντιμέτωπος με το υπερφυσικό. Σταδιακά ο κόσμος του μετατρέπεται από την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου, σε έναν κυκεώνα μεταφυσικών μυστηρίων και παράξενων φαινομένων.

Γιατί να το δω: To "Μonogatari" γενικά, πέρα από τη σκηνοθεσία του Shinbou Akiyuki, την έξυπνη γραφή του Nisioisin και τη μοναδική προσέγγιση του στούντιο SHAFT, είναι και μια ιδανική Χάλοουιν πρόταση καθώς περιστρέφεται γύρω από το μεταφυσικό σε όλες του τις εκφάνσεις. Κάθε σεζόν έχει και το δικό της ύφος, ενώ ο πρώτος κύκλος και οι τρεις "Κizumonogatari" ταινίες δίνουν μια άμεση, γρήγορη κι ατμοσφαιρική εισαγωγή στο σύμπαν των πρωταγωνιστών.

Graveyard Kitaro I Hakaba Kitarou

Είδος: τρόμου, κωμωδία, υπερφυσικό

Σύνοψη: Ο Κitarou είναι ένα παιδί γεννημένο σε νεκροταφείο και πέρα από τον σε μερική αποσύνθεση πατέρα του, είναι το μόνο εναπομείναν μέλος της υπερφυσικής φυλής του. Συνήθης ασχολία του να προστατεύει τους ανθρώπους από τα κόλπα των πνευμάτων σε μια προσπάθεια να κρατήσει την ειρήνη ανάμεσα στους δύο κόσμους.

Γιατί να το δω: Αν και η κεντρική ιδέα μοιάζει αρκετά παιδική, τα στοιχεία τρόμου είναι άφθονα στη σειρά, πάντα σχεδιασμένα αρμονικά με την κωμωδία. Ενδεικτικό δείγμα μιας εποχής που το στούντιο MADHOUSE πειραματιζόταν τόσο οπτικά, όσο και σε επίπεδο αφηγήσεων, το "Hakaba Kitarou" δένει αρμονικά με το πνεύμα και ύφος του Χάλοουιν. Και για όσους δεν χορταίνουν μόνο από τα 11 επεισόδια της σειράς, το πιο πρόσφατο "Gegege no Kitarou" του 2018 αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα.

Hell Girl I Jigoku Shoujo

Είδος: μυστηρίου, τρόμου, υπερφυσικό, ψυχολογικό

Σύνοψη: "Προτού ξεκινήσεις ένα ταξίδι εκδίκησης, σκάψε δυο τάφους". Το γνωστό ρητό του Κομφούκιου φαίνεται να εφαρμόζει η αγαπημένη σειρά τρόμου. Σε μια παράλληλη πραγματικότητα ο αστικός μύθος του "Hello Correspondence" διαδίδεται στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με αυτόν, αν κάποιος μπει σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα και βάλει το όνομα κάποιου, αυτό το άτομο θα καταλήξει στην κόλαση. Όχι όμως χωρίς ένα μεγάλο τίμημα για όσους το κάνουν.

Γιατί να το δω: Η σειρά συνδυάζει αρμονικά όλα τα στοιχεία που κάνουν το Χάλοουιν μια από τις πλέον αγαπημένες γιορτές του χρόνου. Το μακάβριο, το υπερφυσικό, όπως επίσης και το στοιχείο του μυστηρίου, γύρω από ένα "παιχνίδι" του οποίου οι κανόνες δεν είναι πλήρως κατανοητοί στους συμμετέχοντες. Ο αυτοτελής χαρακτήρας της πλειοψηφίας των ιστοριών, το κάνουν μια ιδανική επιλογή για μια θεματική βραδιά.

Hozuki's Coolheadedness I Hoozuki no Reitetsu

Είδος: κωμωδία, δαίμονες, υπερφυσικό, φαντασίας

Σύνοψη: Η κόλαση δεν τρέχει μόνη της και πιο συγκεκριμένα, αν όλα κυλάνε ομαλά στον κόσμο των αιώνια καταραμένων, είναι χάρη στις ικανότητες του Hozuki, του δεξιού χεριού του βασιλιά της ανατολίτικης Κολάσεως. Επιλύοντας απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ο Hozuki αποφασιστικά, ψύχραιμα κι έξυπνα κρατά τις ισορροπίες σε έναν εντελώς τρελό και παλαβό κόσμο.

Γιατί να το δω: "Αν υπάρχει κόλαση σίγουρα θα έχει το πρόσωπο της γραφειοκρατίας". Μια σκέψη που έχουμε κάνει πολλοί κατά τη διάρκεια της ζωής μας κι έρχεται να αποκτήσει σάρκα και οστά μέσα από δημοφιλείς ιαπωνικούς μύθους προσαρμοσμένους σε όρους διοικητικής υποστήριξης και πασπαλισμένους με μαύρο χιούμορ.

Little Witch Academia

Είδος: περιπέτεια, φαντασίας, κωμωδία, σχολική ζωή, υπερφυσικό, κωμωδία

Σύνοψη: Η νεαρή Akko μπαίνει στη σχολή μαγείας Luna Nova, έχοντας στην καρδιά της το σύνθημα του ειδώλου της :"Η καρδιά που πιστεύει, είναι η μαγεία σου". Παρά το γεγονός ότι δεν κατάγεται από παραδοσιακά μαγική οικογένεια, βάζει τα δυνατά της προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό της, κάνοντας παράλληλα νέους φίλους και φυσικά, μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Γιατί να το δω: Πέρα από το υπερφυσικό, πέρα από τις μάγισσες και τους μυστηριώδεις κόσμους, το "Little Witch Academia" βασίζεται στην θέληση να πιστέψει κανείς και να κοιτάξει πέρα από την ωμή πραγματικότητα αλλά και στην φιλία. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν και το μεγάλο πλεονέκτημα της σειράς που στρέφεται προς τη διασκεδαστική πλευρά του υπερφυσικού έναντι του τρόμου.

Mononoke

Είδος: μυστήριο, ιστορικό, τρόμου, φαντασίας, ψυχολογικό, δαίμονες, υπερφυσικό

Σύνοψη: H υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την μυστηριώδη φιγούρα του Medicine Seller που ταξιδεύει στην Ιαπωνία σε διαφορετικές χρονικές περιόδους για να βοηθήσει με στοιχειώματα. Όμως για να ολοκληρωθεί ένας εξορκισμός, συγκεκριμένοι κανόνες πρέπει να τηρηθούν.

Γιατί να το δω: Η καλλιτεχνική, γεμάτη χρώμα προσέγγιση του "Mononoke", ίσως δεν προετοιμάζει αρχικά για το σκοτεινό των υποθέσεων. Είναι όμως η αντίθεση αυτή που σε συνδυασμό με τις απαραίτητες για τον εξορκισμό προϋποθέσεις ενισχύουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα της σειράς. Μια σειρά που ακολουθεί εναλλακτική προσέγγιση στον τρόμο, αποτελώντας έτσι μία από τις πλέον εμβληματικές σειρές του χώρου.

Pet Shop of Horrors

Είδος: τρόμου, μυστηρίου, υπερφυσικό

Σύνοψη: Η υπόθεση μας μεταφέρει στην Chinatown, γύρω από ένα pet shop που δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Ο ιδιοκτήτης του, Count D, εμπορεύεται ιδιαίτερα, σπάνια και μοναδικά ζώα. Με κάθε ζώο έρχεται ένα πολύ συγκεκριμένο σετ κανόνων κι ένα συμβόλαιο που υπαγορεύει ότι το κατάστημα δεν ευθύνεται για τυχόν δυστυχήματα.

Γιατί να το δω: Βασισμένο στο ομώνυμο manga, το anime δίνει απλά μια γεύση από την υπόθεση και παραμένει ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο κι αυτόνομο σύνολο. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, οι ιστορίες ανατριχιαστικές και η ρετρό αίσθηση που αφήνει, το κάνει ιδανική επιλογή για μια νύχτα τρόμου.

When They Cry I Higurashi

Είδος: θρίλερ, τρόμου, ψυχολογικό, μεταφυσικό, σουρεάλ

Σύνοψη: Όταν ο νεαρός Keiichi μετακομίζει στο ειδυλλιακό χωριό Hinamizawa το καλοκαίρι του 1983, γρήγορα κάνει φίλους. Σταδιακά όμως αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτω από την παραδεισένια επιφάνεια του χωριού, το σκοτάδι καραδοκεί με τους φόνους και τις εξαφανίσεις να είναι συχνά φαινόμενα. Κι ενώ οι νέοι του φίλοι αρνούνται να του πουν περισσότερα, τα περίεργα φαινόμενα κλιμακώνονται βυθίζοντας τον Keiichi σε έναν κόσμο τρόμου και παράνοιας.

Γιατί να το δω:Το "Higurashi" αποτελεί μια σειρά σταθμό, της οποίας το τελικό αποτέλεσμα πολλές προσπάθησαν να μιμηθούν, άλλες με περισσότερη κι άλλες με λιγότερη επιτυχία. Η επιτομή του "πώς δεν πρέπει να κρίνουμε ποτέ ένα βιβλίο από το εξώφυλλο" είναι η ιδανική horror ιστορία για την πιο "τρομακτική" γιορτή του χρόνου.

Vampire Hunter D: Bloodlust

Είδος: δράσης, δράμα, φαντασία, τρόμου, ρομαντικό, επιστημονικής φαντασίας, βρκόλακες

Σύνοψη: O D, διαβόητος κυνηγός βρικολάκων και μισός βαμπίρ ο ίδιος, αναλαμβάνει να επιστρέψει μια απαχθείσα κοπέλα στον πατέρα της. Η Charlotte φαίνεται να έχει πέσει θύμα ενός μυστηριώδους βρικόλακα. Στο επικίνδυνο κυνηγητό που ξεκινά, αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Όμως το κακό καραδοκεί.

Γιατί να το δω: Το "Vampire Hunter D: Bloodlust" αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες κι εμβληματικές ταινίες anime. Με άρτια σκηνοθεσία, διαχρονικό animation κι αφήγηση, η ταινία ζωντανεύει επιδέξια τον κόσμο των βιβλίων προσφέροντας δράση, συγκίνηση κι αγωνία. Μια κλασσική και πάγια αγαπημένη Χάλοουιν επιλογή.

Φυσικά, τα anime τα οποία διασταυρώνουν θεματολογικά τα μονοπάτια τους με το Χάλοουιν είναι πάρα πολλά και οι επιλογές μπορούν να είναι αμέτρητες. Εσείς ποια σειρά θεωρείτε ότι σας βάζει καλύτερα σε Χάλοουιν διάθεση; Πείτε μας τις επιλογές σας στα σχόλια.

IGN Greece Μία ακόμα ιστορία για το manga του "Kimi ni Todoke" 10+2 φθινοπωρινές anime προτάσεις που αξίζει να τσεκάρεις! Ένα νέο trailer από τη δικαστική αίθουσα του "Ace Attorney"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
halloween, anime, anime, halloween, pet shop, ποπ, blood, δραση, akira, ghost, serial, girl, ιαπωνια, witch, luna, nova, μυστήριο, pet, shop, chinatown, συγκεκριμένο, σετ, καλοκαιρι, vampire, hunter, δραμα, κυνηγός, animation, ign, kimi, ace, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, ign, δυνατα, ζωα, θριλερ, καθημερινη, ονειρο, περιεργα, ταινιες, φιλια, ghost, hunter, luna, pet shop, αγωνια, αιμα, αξιζει, αναμνησεις, απλα, αρμονια, ατμοσφαιρα, ατομο, αφηγηση, αφορμη, βαμπιρ, βιβλιο, βραδια, γεγονοτα, γεγονος, γευση, δαιμονες, δικη, δειγμα, ευκολα, αιθουσα, υπαρχει, ειρηνη, εμπνευση, ενιοτε, εξορκισμος, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, ζωη, ζωης, ζωο, ιδεα, ιδιο, υποθεση, υφος, ιαπωνικη, ιστορικο, κυνηγητο, κυνηγός, κυκλος, κλιμα, κωμωδια, μαυρο, μαγεια, μακρια, ματια, μυστήριο, μισος, μυθος, νυχτα, ξυπνα, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, οπτικα, οστα, παιδι, ποπ, ρετρο, σεζον, σειρες, σετ, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, συμπαν, σχολια, φαντασια, φαινονται, φυσικα, χιουμορ, χρονικα, χρωμα, αγνωστο, akira, animation, chinatown, εξυπνα, επεισοδια, φιλοι, γιορτη, girl, ιδανικο, ιδιαιτερα, shop, κοπελα, καρδια, pet, μοιαζει, νεκροταφειο, ρητο, ταξιδι, τρελο, υλικο, witch
Τυχαία Θέματα