Βιτόρια Κοτσάλου: Στο Κυκλαδικό, με παιδιά και χορό το Πάσχα

Μία βόλτα στο Κυκλαδικό μουσείο, με καθοδήγηση από τη Βιτόρια Κοτσάλου. Αν οι γονείς πελαγώνουν με τις διακοπές του Πάσχα και με το πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Ο κόσμος στο σώμα μου ονομάζεται το εργαστήριο χορού για παιδιά που διοργανώνει η διακεκριμένη χορογράφος.

Το εργαστήριο εξερευνά και εκλαμβάνει το σώμα ως «κόσμο». Νοηματικός άξονάς του: Πώς να αποκτήσει ένα παιδί πιο σφαιρική εικόνα της σύνθετης σχέσης του ανθρώπου με το σώμα του. Για να προσεγγίσει αυτό

το ερώτημα, η Βιτόρια Κοτσάλου (καθοδηγώντας τα παιδιά) θα εξερευνήσει διαφορετικές πρακτικές της τέχνης του χορού, της γλυπτικής, της ζωγραφικής και του σχεδίου. Μέσα σε αυτό το ασφαλές κοινό περιβάλλον, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, να εκφράσουν πώς αισθάνονται το σώμα τους, το σώμα του άλλου ή το σώμα της ομάδας. Κυρίως, πώς το σώμα λειτουργεί αλληλένδετα με το περιβάλλον του.

Το εργαστήριο εφαρμόζει τις πρακτικές του χορού, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, ως εκφραστικά μέσα, αλλά και ως αλληλένδετα εργαλεία επικοινωνίας, έκφρασης και αφομοίωσης της μάθησης.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και να κατανοήσουμε πώς μια κίνηση γίνεται ζωγραφιά, πώς μια ζωγραφιά γίνεται γλυπτό ή πώς ένα γλυπτό γίνεται χορός. Θα εξερευνήσουμε το πώς αποτυπώνουμε την κίνηση του σώματος, πώς χορεύουμε ένα ζωγραφικό ίχνος και πώς ζωγραφίζουμε τον χορός μας», εξηγεί η Βιτόρια Κοτσάλου. «Θα ζωγραφίσουμε και μετά θα χορέψουμε την ζωγραφιά. Θα εξερευνήσουμε το σώμα μας ως χρώματα και σχήματα, την κίνηση μεταξύ σωμάτων ως κινούμενα ίχνη και την κίνηση της ομάδας ως έναν πίνακα ζωγραφικής. Θα εξερευνήσουμε το σώμα μας ως κινούμενο γλυπτό, τη μεταμόρφωση τόσο στο σώμα μας, όσο και στην γλυπτική του πηλού και του χώρου».

Η ομάδα θα οργανώσει έκθεση ή χορογραφία η οποία τελικά θα παρουσιαστεί σε γονείς και φίλους ως τελετή λήξης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας.

Πληροφορίες

«Ο κόσμος στο σώμα μου»

Εργαστήριο χορού για παιδιά από την Βιτόρια Κοτσάλου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στις διακοπές του Πάσχα

Δύο τριήμερα 29/4-1/5 και 8-10/5.  Για παιδιά 4-6 ετών και για παιδιά 7-12 παιδιών αντιστοίχως.

Για παιδιά 4-6 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:
Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 09:30-10:30
Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 09:30-10:30
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Συμμετοχή: 60 ευρώ/τριήμερο
Εισιτήρια: https://cycladic.gr/ekdiloseis/o-kosmos-sto-soma-mou/

Για παιδιά 7-12 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:
Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 11:00-14:00
Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 11:00-14:00
Το εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Συμμετοχή: 90 ευρώ/τριήμερο
Εισιτήρια: https://cycladic.gr/ekdiloseis/o-kosmos-sto-soma-mou/

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βιτόρια Κοτσάλου, Χορεύτρια-Χορογράφος
Πληροφορίες: 2107294220 / [email protected]

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
T: 210 7228321-3
Πληροφορίες: Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

Αγορά εισιτηρίων στο https://cycladic.gr/ekdiloseis/o-kosmos-sto-soma-mou/
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου στο www.cycladic.gr

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Keywords
Αναζητήσεις
vitoria-kotsalou-sto-kykladiko-me-paidia-kai-choro-to-pascha.htm
Τυχαία Θέματα