Τρίτο σερί ανοδικό κλείσιμο για το ΧΑ – Αντέδρασε στα νέα για τον πληθωρισμό

22:01 10/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τρίτο διαδοχικό ανοδικό κλείσιμο πέτυχε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά το ότι η αγορά ήταν συγκρατημένη και «φυλαγόταν» όλη μέρα μην τυχόν και συμβεί κανένα κακό από τα νέα για τον πληθωρισμό. Έτσι, η προσεκτική άνοδος, παρόλο που μετατράπηκε σε υποχώρηση στις 15:30 όταν χτύπησαν τα δυσάρεστα νέα για τον αμερικανικό πληθωρισμό, δεν είχε σημαντική ένταση.

Οι

αγοραστές έχουν σημαντικές εφεδρείες και αφού «μέτρησαν» και τις δυνάμεις των πτωτικών παικτών, επανέφεραν την τάξη και το θετικό πρόσημο μέσα σε μία ώρα, οδηγώντας την αγορά σε ένα ακόμα θετικό κλείσιμο. Η αγορά ήταν για επαγγελματίες την Τετάρτη ή για επενδυτές με καλή πληροφόρηση, εμπειρία και γερά νεύρα. Οι χειριστές των μεγάλων εντολών, οδήγησαν την αγορά με ασφάλεια πάνω από τις 1.420 μονάδες, με μικρή άνοδο σε μία συνεδρίαση, που οι traders αμφέβαλαν και δεν ήξεραν πώς να κινηθούν, ενώ οι ισχυροί παίκτες αντίθετα, γνώριζαν ότι ήλεγχαν το παιχνίδι.

Πρέπει να έβαλαν ασυλλόγιστους traders, τουλάχιστον δύο- τρεις φορές να αναιρέσουν προηγούμενες κινήσεις όχι μόνο στην Κύρια Αγορά, άλλα και στα παράγωγα. Ήταν άλλωστε γνωστό, ότι αναμένονταν στοιχεία για τον πληθωρισμό, όπως και για την Ελλάδα. Επιπλέον, τα σημάδια από όλα τα προηγούμενα στοιχεία δεν έδειχναν
νέα αποκλιμάκωση. Έτσι οι έμπειροι ήταν προετοιμασμένοι και πολλοί με βασική στρατηγική τις αγορές ήταν επίσης αντισταθμισμένοι, όπως έχει καταγράψει το business voice.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στις 1.422 μονάδες, κινήθηκε παράλληλα μεταξύ 1.417 μονάδων και 1.425 μονάδων , όταν και ακολούθησε υποχώρηση έως τις 1.413 μονάδες για να γυρίσει και πάλι θετικά στις 1.420.30 μονάδες, κλείνοντας με μικρή άνοδο της τάξης του 0,18%.

Πολύ δυνατή και πάλι η Εθνική Τράπεζα, ηγήθηκε της ανοδικής κίνησης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, συγκρατημένη η Πειραιώς που έσφιξε τη διακύμανση κι έκλεισε αμετάβλητη στο τέλος και φυσιολογική μικρή διόρθωση που ήρθε για Eurobank και Alpha Bank, αν και δεν έμεινα στα χαμηλά της διόρθωσης αλλά ψαλίδισαν τις ημερήσιες απώλειες.

Πλάι στην Εθνική, επανήλθε ο ΟΤΕ για να στηρίξει με ισχυρή άνοδο και ανοδική πορεία από την αρχή της συνεδρίασης, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έδειξαν μεγάλη ισχύ, καλή εικόνα για τη ΔΕΗ που κράτησε ανοδικά αν και το νέο της μείωσε τα μεγαλύτερα αρχικά κέρδη, αλλά και κυρίως η Helleniq Energy. Ο τζίρος έφθασε τα 134,7 εκατ. ευρώ με τη βοήθεια και των προσυμφωνημένων συναλλαγών με πακέτα 23,8 εκατ. ευρώ, τα μεγαλύτερα από τα οποία έγιναν στην Εθνική, την Πειραιώς και τον ΟΤΕ δηλαδή στις τρεις μετοχές με το μεγαλύτερο τζίρο στη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,26% στις 3.440.69 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM έκλεισε στις 2.327.54 μονάδες με πτώση 0,48%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε τελικά 0,15% στις 1.232.19 μονάδες. Παρά την άνοδο του Γενικού Δείκτη και την ισχύ των ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ, 69 μετοχές κινήθηκαν πτωτικά έναντι 40 που έκλεισαν ανοδικά, ενώ την ίδια ώρα υποχωρούσαν οι διεθνείς αγορές, μετά τα νέα για τον πληθωρισμό.

Keywords
Αναζητήσεις
trito-seri-anodiko-kleisimo-gia-to-cha--antedrase-sta-nea-gia-ton-plithorismo.htm
Τυχαία Θέματα