Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί από τον ιό

Περισσότερα από 150.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού.

Την ώρα, όμως, που η κατάσταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ανησυχητικές εξακολουθούν να είναι και οι εξελίξεις στην Ευρώπη, με αρκετές χώρες να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους εκατοντάδες θανάτους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της

Γερμανίας, στην οποία 227 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον στα 5.321 θύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, ο αριθμός των νέων θανάτων είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν που καταγραφόταν την προηγουμένη ημέρα (215).

Παράλληλα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον αυξήθηκε κατά 2.337 ξεπερνώντας το φράγμα των 150.000 -οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται πλέον σε 150.383- σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Θετικό στοιχείο αποτελεί, πάντως, ότι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα ήταν λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα (2.352).

Keywords
Τυχαία Θέματα