Φωτιά στην Ικαρία – Άρση της εντολής εκκένωσης των έξι χωριών

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και έκαιγε μέχρι και σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην Ικαρία.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μέτωπο στην πυρκαγιά και εκτιμάται ότι έχει οριοθετηθεί, ενώ θετικό είναι πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Από το πρωί πάντως εστάλησαν και επιχειρούν από αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Η φωτιά

ξέσπασε βόρεια του χωριού Μονοκάμπι, στην περιοχή Αγιος Γεώργιος και οι βόρειοι άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς τα χωριά Μαυράτο, Μαυρικάτο, Λαρδάδο, Τσουρέδο, Οξέ και Καταφύγι, τα οποία εκκενώθηκαν προληπτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής περιόρισαν την έκταση του πύρινου μετώπου και έλεγξαν την πορεία της πυρκαγιάς, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για καλύτερη εικόνα.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση έξι χωριών, ωστόσο ο δήμος Ικαρίας προχώρησε σε άρση της εντολής.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην περιοχή του Μονοκαμπίου Ικαρίας. Συνολικά επιχειρούν 40 #πυροσβεστες , 10 οχήματα , 2 ομαδες πεζοπόρων τμήματων και 1 Ε/Π. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του Ο.Τ.Α.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 13, 2020

Κατά το τελευταίο 24ωρο κληθήκαμε να επέμβουμε σε:
78 αστικές πυρκαγιές
36 δασικές πυρκαγιές
89 παροχές βοηθείας pic.twitter.com/xzNGu6gcCk

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 13, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα