Ξεπέρασαν τα 120.000 κρούσματα οι ΗΠΑ- πάνω από 2.000 νεκροί. Ανακαλεί τα περί επιβολής «καραντίνας» στη Ν. Υόρκη ο Τραμπ

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 χθες Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 120.000 και πλέον, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε

το φράγμα των 1.000.

Κορονοϊός: Βρέφος που είχε μολυνθεί υπέκυψε στις ΗΠΑ

Ένα βρέφος ηλικίας μικρότερης του ενός έτους πέθανε στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.
Η ασθένεια φέρεται ως τώρα να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.
«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας (…) κι ενός πολύ μικρού παιδιού», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ («Τζέι Μπι») Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόι.
«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.
Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας του Ιλινόι διευκρίνισε αργότερα πως το παιδί ήταν μικρότερο από ενός έτους, χωρίς να εξηγήσει αν είχε υποκείμενες παθήσεις.

Γυρνάει τα περί καραντίνας ο Τραμπ

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι μετά από συνεννόηση με τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ δεν πρόκειται να επιβάλλει καραντίνα στις συγκεκριμένες περιοχές.
Ανατρέπει τα όσα ανάφερε το βράδυ του Σαββάτου περί επιβολής καραντίνας για δύο εβδομάδες στην Νέα Υόρκη και «πιθανότατα στο Νιου Τζέρσεϊ και σημεία του Κονέκτικατ», ο Αμερικανός πρόεδρος καθώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.Αντ’ αυτού θα υπάρξει «μια σθεναρή ταξιδιωτική οδηγία, η οποία θα αποδοθεί από τους κυβερνήτες των περιοχών αυτών μετά από συνεννόηση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Αναλυτικά το tweet του Ντόναλτ Τραμπ

«Μετά από σύσταση της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό και έπειτα από διαβουλεύσεις με τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ, ζήτησα  από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας σθεναρής ταξιδιωτικής οδηγίας, η οποία θα αποδοθεί από τους κυβερνήτες των περιοχών μετά από συνεννόηση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν θα χρειαστεί καραντίνα. Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC απόψε. Ευχαριστώ».

On the recommendation of the White House CoronaVirus Task Force, and upon consultation with the Governor’s of New York, New Jersey and Connecticut, I have asked the @CDCgov to issue a strong Travel Advisory, to be administered by the Governors, in consultation with the….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 29, 2020

Ακόμα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε σε tweet ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει ένα πλωτό νοσοκομείο, το οποίο είναι έτοιμο να μεταβεί στην πλέον πληττόμενη πολιτεία των ΗΠΑ, την Νέα Υόρκη και να συνδράμει στην περίθαλψη κρουσμάτων του «αόρατου εχθρού», όπως αποκάλεσε τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter:

«Με το κουράγιο των γιατρών και των νοσηλευτών μας, με τις ικανότητες των επιστημόνων μας και των ερευνητών μας, με την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού και με την ευχή του Θεού, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Όταν πετύχουμε την νίκη, θα ξεπροβάλλουμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι όσο ποτέ στο παρελθόν».

With the courage of our doctors and nurses, with the skill of our scientists and innovators, with the determination of the American People, and with the grace of God, WE WILL WIN THIS WAR. When we achieve this victory, we will emerge stronger and more united than ever before! pic.twitter.com/sFmxKzXdGC

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 28, 2020

The post Ξεπέρασαν τα 120.000 κρούσματα οι ΗΠΑ- πάνω από 2.000 νεκροί. Ανακαλεί τα περί επιβολής «καραντίνας» στη Ν. Υόρκη ο Τραμπ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα