Ιταλία: Κέρασε κρασί γείτονα που μένει δυο ορόφους πιο κάτω. Ισπανία: Κάτοικοι από τα μπαλκόνια βρίζουν και φτύνουν όσους βλέπουν να κυκλοφορούν

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σημειώθηκε κρούσμα κορονοϊού στα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα μετά πάνω από 9.000 θανάτους και πάνω από 86.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρά τη συνεχή καραντίνα, κάτοικοι της γείτονας χώρας φαίνεται πως δεν χάνουν το σθένος τους.
Βίντεο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Πελάγιο Μπάρο, δείχνει έναν άντρα που γεμίζει το ποτήρι του γείτονα με μηλίτη.
Ο γείτονάς του μένει δύο ορόφους πιο κάτω.
Στο στιγμιότυπο έγιναν μάρτυρες των γειτονικών σπιτιών που είχαν βγει στα μπαλκόνια.
Όταν έφεραν εις πέρας τη δοκιμασία

οι δυο τους δεν παρέλειψαν να κάνουν μια πρόποση τη στιγμή που οι γείτονες χειροκροτούσαν αυτή την μικρή επιτυχία.

Δείτε το βίντεο:

«Αστυνομία μπαλκονιών» στην Ισπανία – Προπηλακίζουν όσους κυκλοφορούν

Στην Ισπανία, όπου τους τελευταίες ημέρες ο αριθμός των θανάτων αλλά και των  κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία, έχουν κάνει την εμφάνισή τους επικίνδυνες συμπεριφορές από άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα.
Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου βρίσκεται σε μερική καραντίνα από τις 14 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας El Pais, στην πόλη Μούρσια, μια μητέρα με τον 22χρονο γιο της που πάσχει από σύνδρομο Phelan-McDermid, το οποίο προκαλεί αναπτυξιακή καθυστέρηση, δέχτηκαν λεκτική κακοποίηση από κατοίκους που βρίσκοτνατι σε καραντίνα.
Ειδικότερα, η Βικτόρια Βινάνσος πήγε να αγοράσει ψωμί την προηγούμενη Κυριακή, σε φούρνο της περιοχής της μαζί με τον 22χρονο γιο της Πάμπλο.
Στη διαδρομή που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, αρκετοί κάτοικοι κοντινών κτιρίων, βγήκαν στα μπαλκόνια τους και της φώναζαν «είσαι τρελή» και «σταματήστε να κάνετε βόλτες».

«Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν παίρνω τον γιο μου μαζί μου από προσωπική ιδιοτροπία. Ο νόμος μου επιτρέπει να το πράξω, επειδή με έχει ανάγκη», ανέφερε στην El Pais η 52χρονη γυναίκα.

Η δημοτική αστυνομία στο Πίντο, περιοχή της Μαδρίτης, επισημαίνει ότι τα παιδιά με αυτισμό και άλλα προβλήματα υγείας μπορούν να βγουν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί πριν προσβάλλουν κάποιον.
Η αστυνομία συμβούλευσε τους φροντιστές να φορούν ένα φωσφοριζέ γιλέκο κατά τη διάρκεια της εξόδου τους.
«Είμαστε ήδη αρκετά στιγματισμένοι, δεν έχω καμία επιθυμία να μαρκαριστώ έτσι. Οι γείτονες δεν έχουν καμία εξουσία να παίρνουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους», ανέφερε η Βινάνσος.

ν

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας, το περιστατικό της γυναίκας με τον γιο της, δεν είναι το μοναδικό.

Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται κρούσματα παρενόχλησης από κατοίκους ου βρίσκονται σε καραντίνα, προς ανθρώπους που κυκλοφορούν  είτε για να εργαστούν είτε για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης.
Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή η συμπεριφορά έχει χαρακτηριστεί ως «Αστυνομία Μπαλκονιών».
Η Εl Pais ανέφερε ότι δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια που έχουν φτύσει και έχουν πετάξει αυγά σε περαστικούς.

Όπως ανέφερε η Λόρα, εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ, καθώς πήγαινε στη δουλειά της μια γυναίκα της φώναξε έξω από το παράθυρό της: «Πήγαινε πίσω στο σπίτι, είσαι ξεδιάντροπη!».
«Ο σύζυγός μου και εγώ εργαζόμαστε σε αγορές και πρέπει να πηγαίνουμε στην εργασία κάθε μέρα. Είναι ωραίο να βγαίνουν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν το έργο μας στις 8 μ.μ., αλλά θα προτιμούσα να μην μας προσβάλλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εργαζόμενη.

Στην πόλη Αλκάμπο, η 22χρονη Μαρί, που είναι επίσης εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ ανέφερε στην εφημερίδα πως πλέον έχει συνηθίσει στις κραυγές και τις προσβολές όσων βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Από τις προσβολές φαίνεται ότι δεν εξαιρούνται και όσοι εργάζονται στο εθνικό σύστημα υγείας. Σύμφωνα με μαρτυρία της Κριστίνα, που εργάζεται σε νοσοκομεία της περιοχής Λούγκο, μετά από 8 ώρες δουλειάς, καθώς επέστρεφε σπίτι της, μια γυναίκα που βρισκόταν σε μπαλκόνι άρχισε να την βρίζει χυδαία ενώ έφτυσε με καλαμάκι σαλιωμένα χαρτάκια εναντίον της.
Η Κριστίνα δήλωσε «Μετά τη σύγχυση, προσπάθησα να βρω δικαιολογίες για τη συμπεριφορά της: ότι ίσως δεν είναι καλά, ότι όλοι είμαστε πολύ απογοητευμένοι … Για χάρη της δικής μου ψυχικής υγεία, το τελευταίο πράγμα που ήθελα είναι να κάνω ήταν να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί της».

«Κακή διαχείριση φόβου»

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Λάουρα Γκαρσία, αυτό το είδος συμπεριφοράς οφείλεται στην ¨κακή συναισθηματική διαχείριση» και στο αίσθημα φόβου που έχει προκαλέσει η καραντίνα και τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Πρόσθεσε πως αν και η πρόθεση των κατοίκων μπορεί να είναι θετική καταλήγει να είναι «τοξική».
«Όλοι προσπαθούν να συνεισφέρουν κάπως και να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Αλλά, αυτός ο φόβος που αντιμετωπίζει η κοινωνία σε ένα τόσο δύσκολο σενάριο εκφράζεται με τοξικό τρόπο»
Η Γκαρσία συμβούλευσε να επικεντρωθεί ο καθένας στις δικές του προσωπικές πράξεις.
«Δεν μπορούμε να είμαστε κριτές των άλλων ανθρώπων. Πρέπει να δείξουμε κατανόηση, ειδικά σε μια τέτοια ακραία κατάσταση», κατέληξε η ψυχολόγος.

Πηγή: El Pais

The post Ιταλία: Κέρασε κρασί γείτονα που μένει δυο ορόφους πιο κάτω. Ισπανία: Κάτοικοι από τα μπαλκόνια βρίζουν και φτύνουν όσους βλέπουν να κυκλοφορούν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα