Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα, 1061 συνολικά – 69 διασωληνωμένοι. 32 οι θάνατοι στη χώρα

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού με το σύνολο να ανέρχεται σε 1061. Από όσους νοσηλεύονται, 69 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από κορονοϊό. Το σύνολο των νεκρών στη χώρα είναι 32, με μέση ηλικία τα 72 έτη. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω

από 14.300 τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 69 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στην εντατική ενώ πέντε έχουν βγει από την ΜΕΘ.

«Είναι σύνηθες να φοβόμαστε για εμάς και τους αγαπημένους μας. Αλλά και για τη βαρύτητα και την έκβασή της. Η μειωμένη επαφή διαταράσσει την καθημερινότητά μας. Μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις. Οι ασθενείς μπορεί να νιώθουν στιγματισμένοι. Έχω κάποιες πρακτικές συμβουλές για τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Έγκυρη ενημέρωση, να σταματήσουμε την συνεχή έκθεση σε ειδήσεις και σε παραπληροφόρηση. Επικοινωνία με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους. Η επικοινωνία αυτή μας στηρίζει την ώρα που δοκιμάζεται ο ψυχισμός μας. Ισορροπημένη διατροφή αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, σωματική άσκηση. Είναι νόσος που μας αφορά όλους. Λίγοι έχουν ανοσία. Η επικοινωνία των ανθρώπων πρέπει να διατηρηθεί. Απόσταση δεν σημαίνει απομόνωση. Να μην βγούμε φοβισμένοι και χαμένοι», τόνισε.

Νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι λαμβάνονται νέα μέτρα για τις αεροπορικές συνδέσεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα επιτρέπονται πλέον επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Όσοι χρήζουν υγειονομικής φροντίδας (έγκυρες ή με κάποιο σοβαρό νόσημα) με ιατρική βεβαίωση

β) Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

γ) Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το τέλος των πτήσεων από Ολλανδία και Γερμανία.Συγκεκριμένα, οι πτήσεις από Ολλανδία σταματάνε από αύριο Κυριακή, στις 3 το πρωί και ως τις 15 Απριλίου.
Από τη Γερμανία σταματούν όσες δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.
Επίσης, από τη Δευτέρα, σε όσες λαϊκές αγορές δεν τηρούνται τα μέτρα θα κλείνουν οριστικά.
Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά αίτηση για εθελοντική εργασία έκαναν 10.000 άτομα ενώ το ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτα.

The post Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα, 1061 συνολικά – 69 διασωληνωμένοι. 32 οι θάνατοι στη χώρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα