Τηλεφώνημα Μισέλ σε Ερντογάν – «Αποκλιμάκωσε στη Μεσόγειο και έλα σε διάλογο». Παράπονα του Τούρκου στην Μέρκελ για τη στάση της Γαλλίας -Τι του απάντησε

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει Ευρωπαίος Αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε

πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

Τα παράπονα Ερντογάν στην Μέρκελ

Παράπονα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κινήσεις της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο του Open TV, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Μέρκελ και του Ερντογάν συζητήθηκε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για τη Γαλλία, λέγοντας στη Μέρκελ ότι πρέπει η ίδια να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ουσιαστικά τη ρώτησε τι δουλειά έχει να κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας». Η Γερμανίδα καγκελάριος του απάντησε ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Στη συνέχεια, δε, η Μέρκελ υποσχέθηκε στον Ερντογάν ότι θα ξαναμιλήσουν αφότου η ίδια έχει επικοινωνήσει με Μακρόν και Μητσοτάκη.

Αρχική φωτογραφία και πληροφορίες από ΑΠΕ

The post Τηλεφώνημα Μισέλ σε Ερντογάν – «Αποκλιμάκωσε στη Μεσόγειο και έλα σε διάλογο». Παράπονα του Τούρκου στην Μέρκελ για τη στάση της Γαλλίας -Τι του απάντησε appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα