Στα προημιτελικά του Roland Garros ο Τσιτσιπάς – επικράτησε 3-0 του Ισπανού Νο12. Την απόσυρσή του από το τουρνουά ανακοίνωσε ο Φέντερερ

Ένας αποφασισμένος και πολύ σταθερός Στέφανος Τσιτσιπάς, εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε λίγο περισσότερο από δύο ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη), επικρατώντας με 6-3, 6-2, 7-5 στο ματς του 4ου γύρου, και να περάσει σους «8», όπου πιθανότατα τον περιμένει η μεγάλη μάχη με τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο
podcast μας

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από την αρχή του αγώνα τις… άγριες διαθέσεις του. Ξεκίνησε με break, προηγήθηκε 3-0 και άντεξε στην προσπάθεια επιστροφής του Καρένιο Μπούστα, σώζοντας δύο break points στο 4-2, για να φτάσει στο 6-3.

Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο 22χρονος πρωταθλητής στο δεύτερο σετ, όπου «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε 4-0 και έφτασε άνετα στο 6-2. Το τρίτο σετ ήταν σαφώς πιο κλειστό, αφού ο Ισπανός έσωσε τρία break points στο πρώτο γκέιμ και… πήρε φόρα, παίρνοντας προβάδισμα 3-0 και 4-1. Ο Ελληνας τενίστας επέστρεψε γρήγορα, ισοφάρισε 4-4 και έκανε το κρίσιμο break στο 11ο γκέιμ, κλείνοντας το ματς με 7-5.

Απόσυρση Φέντερερ

Από την άλλη, ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε μόλις χθες στον τέταρτο γύρο του φημισμένου γκραν σλαμ. Ανακοίνωσε όμως ότι θα αποσύρει τη συμμετοχή του για ιατρικούς λόγους.

«Ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου, αποφάσισα ότι θα χρειαστεί να αποσυρθώ από το Roland Garros σήμερα. Έπειτα από δύο χειρουργεία στα γόνατα και έπειτα από έναν χρόνο αποθεραπείας, είναι σημαντικό να ακούσω το σώμα μου και να βεβαιώσω ότι δεν θα πιέσω τον εαυτό μου τόσο γρήγορα.

Είμαι ενθουσιασμένος που πήρα τρεις νίκες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα από την επιστροφή στα κορτ», δήλωσε ο Φέντερερ.

αρχική εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Στα προημιτελικά του Roland Garros ο Τσιτσιπάς – επικράτησε 3-0 του Ισπανού Νο12. Την απόσυρσή του από το τουρνουά ανακοίνωσε ο Φέντερερ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Roland Garros, Τσιτσιπάς –, 3-0, Ισπανού Νο12, Φέντερερ,Roland Garros, tsitsipas –, 3-0, ispanou no12, fenterer