Πυρκαγιά ξέσπασε στον Μαραθώνα, ενώ αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο. Μηνύματα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112»

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην οδό Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα και υπάρχει κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα εκ των οποίων οι οκτώ είναι ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Όσον αφορά στις εναέριες δυνάμεις, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιά συνδράμουν και εθελοντές. Η Πυροσβεστική ενημέρωσε για το συμβάν μέσω twitter.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου

Πανός στο Μαραθώνα Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυρστες, 10 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 23 πυρστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 10, 2019

Μαίνεται η φωτιά στην Ελαφόνησο

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη χωματερή και παρόλο που αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τέθηκε υπό έλεγχο, στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε.

Ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.
Πριν από λίγη ώρα η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις κατάσβεσης.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, έχουν κινητοποιηθεί: 45 πυρστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ, 2 Ε/Π & 4 υδροφόρες ΟΤΑ. Αναλυτικά:32 πυρστες με 15 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες &1 ομάδα πεζοπόρου με 6 πυρστες

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 10, 2019

Τσουνάμι τα μηνύματα από το «112»

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η λειτουργία της εφαρμογής της ενδιάμεσης λύσης του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112 και μεγάλος αριθμός χρηστών δέχτηκε μήνυμα για τον ψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα την Πολιτική Προστασία, λειτουργούν πλέον τα δύο κέντρα του 112, καθώς ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όσων τα στελεχώνουν και πλέον θα μπορούν να στέλνονται μηνύματα στα κινητά όλων των πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Έως το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.

Με το CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και με SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

The post Πυρκαγιά ξέσπασε στον Μαραθώνα, ενώ αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ελαφόνησο. Μηνύματα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα