Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα περιορίζονται τα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει την Αττική από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Δρόμοι έχουν διακόψει την κυκλοφορία τους, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου είκοσι πτώσεις δέντρων. Σε άλλα σημεία της χώρας η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε επίσης ζημιές.

Στη Νέα Σμύρνη η δυνατή βροχή και ο αέρας έριξαν δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα και σε κάποιες περιπτώσεις έκλεισαν δρόμοι. Συνολικά, σε τέσσερα σημεία της περιοχής δέντρα καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη εικόνα σημειώθηκε και στο Παλαιό Φάληρο.

Στην Αττική διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία

των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων σε:

1. 3ο χλμ Λεωφόρο Βραυρώνος, θέση Βρύση, περιοχή Μαρκόπουλου, και στα δύο ρεύματα

2. Οδό Αρίωνος, στη Ραφήνα

3. Οδό Μυλλέρου, από το ύψος της Αγησιλάου μέχρι την Πειραιώς, λόγω επικίνδυνου κτίσματος

Προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στο δήμο Βιστωνίδας μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και κατάφερε να βγει την τελευταία στιγμή. Καλλιέργειες καταστράφηκαν ενώ η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει επικίνδυνα.

Στην Κρήτη ένας οδηγός κινδύνεψε θανάσιμα, όταν το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που υπερχείλισε. Το περιστατικό έγινε στο Ρέθυμνο, κοντά στο φράγμα Ποταμών, με τον οδηγό να γλιτώνει τα χειρότερα από περαστικούς που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Ιδιαίτερα ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις και στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικότερα στο Μαντούδι και το Προκόπι.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των πολιτών και απευθύνει ισχυρές συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρά και να μην διασχίζουν χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα

Προβλέψεις της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι ολονύκτιες και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως το πρωί της Δευτέρας 14/12, έδωσαν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, έως τις 09:00 το πρωί:

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα περιοριστεί στην ανατολική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ πνέουν στα πελάγη.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ο Άγγλος που λάτρεψε την Ελλάδα, πολέμησε στην Κρήτη και έζησε στη Μάνη μέχρι τον θάνατό του. Τα περίφημα βιβλία του Πάτρικ Λη Φέρμορ. Γιατί η «Ρούμελη» θεωρείται ένα από τα κορυφαία του έργα

The post Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα περιορίζονται τα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα