Πως θα πραγματοποιηθούν οι Χριστουγεννιάτικες αγορές. Ποια είναι η μέθοδος «click away» με την οποία θα ψωνίζουμε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας εν όψει Χριστουγέννων, όπως τα εποχιακά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει μεν αλλά με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Δήλωσε επίσης πως θα εφαρμοστεί το «click away«, για την αγορά προϊόντων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και κατά

συνέπεια η διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο αγοράς, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα.

Έτσι, μειώνεται και η ανθρώπινη επαφή και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Τομείς της οικονομίας που αποδείχθηκε ότι αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού δεν θα ανοίξουν άμεσα.

Αρση του lockdown σε τρεις φάσεις:

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, θα υπάρξουν τρία στάδια επιστροφής στην κανονικότητα.

Πρώτα θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση των σχολείων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα δημοτικά και αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Στη δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ στην τελευταία φάση προβλέπεται το άνοιγμα της εστίας με αυστηρές προδιαγραφές (μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική).

Σημειώνεται ότι το lockdown προβλέπεται πως θα συνεχιστεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Οι άγιοι των Κουρελιών. Το πανάρχαιο παγανιστικό έθιμο που ακολούθησαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι για να θεραπευτούν. Που επιβιώνει η πρακτική με τα τζάτζαλα

The post Πως θα πραγματοποιηθούν οι Χριστουγεννιάτικες αγορές. Ποια είναι η μέθοδος «click away» με την οποία θα ψωνίζουμε appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα