Πίνακα του Τσόρτσιλ πούλησε η Αντζελίνα Τζολί για 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Πως έφτασε στα χέρια της

Το εντυπωσιακό ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ απέσπασε σε δημοπρασία στο Λονδίνο ένας πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσιλ που μέχρι χθες ανήκε στην Αντζελίνα Τζολί.

Στο έργο απεικονίζεται το τέμενος του 12ου αιώνα του Μαρακές στο ηλιοβασίλεμα, με φόντο τη χιονισμένη οροσειρά του Άτλαντα.

Ο Βρετανός πολιτικός ολοκλήρωσε το έργο «Ο Πύργος του Τεμένους Κουτουμπία» το 1943, μετά τη διάσκεψη της Καζαμπλάνκας όπου σχεδίασε μαζί με τον Ρούζβελτ το σχέδιο συντριβής των ναζί και συμφώνησαν ότι ο Πόλεμος θα έληγε μόνον με την άνευ όρων παράδοση των δυνάμεων του Άξονα.
Αργότερα

δώρισε τον συγκεκριμένο πίνακα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ρούζβελτ, ως ενθύμιο του ταξιδιού τους στο Μαρακές.

Ο γιος του Ρούζβελτ, Έλιοτ πούλησε τον πίνακα, μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 1945 και άλλαξε πολλά χέρια μέχρι να τον αγοράσουν το 2011 η Αντζελίνα Τζολί κι ο Μπραντ Πιτ.

«Πολύς κόσμος δεν ήξερε καν ότι ζωγράφιζε. Είναι το μόνο έργο που ζωγράφισε στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ενθαρρυμένος πιθανώς από τις πρόσφατες νίκες των Συμμάχων σε μια από τις ομορφότερες, όπως θεωρούσε χώρες που είχε επισκεφθεί. Το έργο ‘Tower of the Koutoubia Mosque είναι ως εκ τούτου ο καλύτερος πίνακας του Ουίνστον Τσόρτσελ λόγω της σημασίας του θέματος για τον ίδιο και επειδή υπογραμμίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δυό ηγετών«, εξήγησε ο Νίκολας Όρτσαρντ, επικεφαλής Σύγχρονης Βρετανικής Τέχνης του Οίκου Christie’s.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η Κατίνα Παξινού κερδίζει το Όσκαρ. Ήταν η πρώτη φορά που απονεμήθηκε βραβείο σε μη Αμερικάνο ηθοποιό. Το 1944 ήταν η πρώτη χρονιά που η τελετή δεν έγινε σε εστιατόριο! Το κοινό ήταν στρατιώτες και νοσοκόμες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

The post Πίνακα του Τσόρτσιλ πούλησε η Αντζελίνα Τζολί για 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Πως έφτασε στα χέρια της appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα