Ηλεκτρονικό βραχιολάκι και ένας χρόνος φυλακή για τον Νικολά Σαρκοζί. Καταδικάστηκε για διαφθορά και δωροδοκία. Οι επόμενες δικαστικές μάχες

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι για ένα χρόνο και δύο έτη αναστολή για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, που καταδικάστηκε για διαφθορά και δωροδοκία.Ο καταδικασθείς θα εκτίσει άμεσα το ένα από τα τρία χρόνια της ποινής του και για τα υπόλοιπα δύο θα λάβει αναστολή. Αποφασίστηκε ότι αντί για φυλακή ή κοινωνική εργασία, θα φορέσει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη από τις τέσσερις δικαστικές μάχες που έχει να αντιμετωπίσει
ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας το επόμενο διάστημα.Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης. «Μετά την ανακοίνωση αυτής της εξαιρετικά σκληρής και παντελώς αβάσιμης και αδικαιολόγητης απόφασης, ο Σαρκοζί είναι ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει για να αποδείξει την αθωότητά του», δήλωσε η δικηγόρος του, Ζακλίν Λαφόντ.Όλα άρχισαν όταν οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007 από τον τότε Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Μετά την εκλογική του ήττα τέθηκαν υπό παρακολούθηση και οι τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον δικηγόρο του και συγκατηγορούμενό του σήμερα Τιερί Ερζόγκ. Το σκάνδαλο αυτό έγινε γνωστό ως «ecoutes».

Η κατηγορία ήταν ότι ο Σαρκοζί προσπάθησε, από κοινού με τον Ερζόγκ, να εξαγοράσει τον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ο οποίος ήταν τότε μέλος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου. Του έταξε ευμενή μετάθεση με αντάλλαγμα απόρρητες πληροφορίες για την έρευνα εις βάρος του.

Εκτός από την χρηματοδότηση του Καντάφι έτρεχε μία ακόμα έρευνα για τα μαύρα χρήματα σε καφέ φακέλους που είχε λάβει από την κληρονόμο της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας L ‘Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ. Αρχικά, η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας και του κινδύνου που θα αντιμετώπιζε ο 73χρονος δικηγόρος Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο Σαρκοζί σε κάθε ευκαιρία δήλωνε την αθωότητά του, υποστηρίζοντας πως συμμετέχει στη δίκη με «πολεμική διάθεση». Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι ουδέποτε διέπραξε πράξη που να παραπέμπει σε διαφθορά.

Η δικαστής Κριστίν Μι, η οποία προήδρευσε της δίκης, δήλωσε ότι ο 66χρονος πολιτικός «χρησιμοποίησε το στάτους του ως πρώην Γάλλος πρόεδρος» σε μια ιδιαίτερα σοβαρή αδικοπραξία. Η σύζυγος του Σαρκοζί έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή της: «Τι τρελή σκληρότητα αγάπη μου, Νικολά Σαρκοζί. Η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα αναδειχθεί» έγραψε η Κάρλα Μπρούνι σε ανάρτησή της στο Instagram, συνοδεύοντάς τη με φωτογραφία της με τον σύζυγό της και το σχόλιο «αδικία» σε hashtag.

Το μέλλον, πάντως, δεν προμηνύεται ευοίωνο για τον Σαρκοζί, ο οποίος στις 17 Μαρτίου έχει να αντιμετωπίσει μία ακόμα δίκη για υπόθεση που αφορά στη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.

France's former President Nicolas Sarkozy was found guilty of bribery and sentenced to three years in jail, with two years suspended. Judges found him guilty of trying to bribe a judge and of influence-peddling https://t.co/UiTgozpBdE pic.twitter.com/TPtFvrVSdf

Reuters (@Reuters) March 1, 2021

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Θεωρείται από τους κορυφαίους κιθαρίστες παγκοσμίως με τεράστιες επιτυχίες

The post Ηλεκτρονικό βραχιολάκι και ένας χρόνος φυλακή για τον Νικολά Σαρκοζί. Καταδικάστηκε για διαφθορά και δωροδοκία. Οι επόμενες δικαστικές μάχες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλεκτρονικό, Νικολά Σαρκοζί, Καταδικάστηκε,ilektroniko, nikola sarkozi, katadikastike