Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική. Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την

αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Όπως αποφασίστηκε, αύριο το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει ,στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Έξυπνες λύσεις»

Λύση μέσα από «έξυπνα» μέτρα αναζητούν οι ειδικο και η κυβέρνηση προκειμένου να αποφασιστεί η λήξη του lockdown και η κοινωνία και η αγορά να επιστρέψουν ξανά στην κανονικότητα. Επισήμως το lockdown και τα αυστηρά μέτρα θα ισχύουν έως και τις 8 Μαρτίου, ωστόσο ενδέχεται να πάρει παράταση έως τις 16 Μαρτίου, καθώς τόσο το ιικό φορτίο όσο και τα νέα κρούσματα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο πρωθυπουργόςέδωσε χθες το στίγμα για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για «έξυπνες λύσεις».

«Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή. Με άλλα λόγια, η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία«, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη. «Προφανώς αναζητούνται και έξυπνες λύσεις όταν και εφόσον μπορούμε να ανοίξουμε το Λιανεμπόριο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ο αδικημένος ήρωας του Μεσολογγίου Αθανάσιος Ραζηκότσικας. Ηγήθηκε της άμυνας και της Εξόδου και έπεσε πρώτος. Γιατί τον παρέλειψαν οι ιστοριογράφοι του Αγώνα

The post Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική. Έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα