Καμπότζη. Εικόνες φρίκης με στοιβαγμένους σκύλους σε μεταλλικά κλουβιά οδήγησαν στην επέμβαση των Αρχών

Φωτογραφίες με δεκάδες πεινασμένους και αφυδατωμένους σκύλους, στοιβαγμένους σε μεταλλικά κλουβιά κάνουν τον γύρο του διαδικτύοι. Οι σκύλοι βρίσκονται καθ’ οδόν προς ένα σφαγείο της Καμπότζης, για να πουληθεί το κρέας τους.

Το κρέας σκύλου καταναλώνεται σε χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ και η Καμπότζη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 61 σκυλιά (αδέσποτα και κλεμμένα) γλίτωσαν με επέμβαση των Αρχών, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού. Ήταν η πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση

στην Καμπότζη.

Όπως διαπιστώθηκε τα σκυλιά υπέφεραν από εξάντληση λόγω του καύσωνα και από αφυδάτωση, ενώ πολλά ήταν νηστικά επί μέρες. Ευτυχώς, όμως, θα έχουν πλέον διαφορετική μοίρα χάρη στις προσπάθειες των οργανώσεων FOUR PAWS, Paw Patrol Cambodia και Animal Rescue Cambodia, που τους παρέχουν τροφή και φάρμακα και αναζητούν νέες κατοικίες για τα αδέσποτα και τους ιδιοκτήτων των κλεμμένων.

Breaking news Cambodian Police intercepts 61 dogs on route to slaughterhouse
Local authorities called us for help with treating the animals. They are dehydrated and in general in a bad condition – we are already on site taking care of them. Will keep you posted. pic.twitter.com/ubF6V3kOCs

— FOUR PAWS (@fourpawsint) February 22, 2021

«Η πρώτη αυτή επέμβαση των Αρχών στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους λαθρέμπορους σ’ ολόκληρη την Καμπότζη ότι το εμπόριο κρέατος σκύλου δεν θα είναι πλέον ανεκτό», δήλωσε η κτηνίατρος της FOUR PAWS, δρ Κάθριν Πόλακ στη βρετανική εφημερίδα Τhe Mirror.

Aν και η επαρχία Siem Reap, περισσότερο γνωστή ως η περιοχή όπου βρίσκεται το θρυλικό σύμπλεγμα των ναών Άνγκορ Βατ, έγινε η πρώτη στην Καμπότζη που απαγόρευσε τη σφαγή και το εμπόριο κρέατος σκύλου, παραμένει σύμφωνα με οργανώσεις για την προστασία των ζώων «κόμβος» για την πώληση σκυλίσιου κρέατος.
Σύμφωνα με έρευνα της FOUR PAWS ειδικά φορτηγάκια με κλουβιά μεταφέρουν κάθε μήνα περίπου 3.750 σκύλους από το Siem Reap σε σφαγεία σ’ ολόκληρη την Καμπότζη, όπου τους πνίγουν, τους κρεμούν, τους σκοτώνουν και τους γδέρνουν για να πουληθεί το κρέας τους σε πάνω από εκατό εστιατόρια στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

 Breakthrough with Cambodian dog slaughterhouse 
After the incredible rescue of 61 dogs, we thought this week couldn't get any better. Now we have the opportunity to shut the horrific dog slaughterhouse near Phnom Penh down. https://t.co/n1pJfRQuap pic.twitter.com/fLMRYZAIfW

— FOUR PAWS (@fourpawsint) February 25, 2021

Η οργάνωση διεξάγει εκστρατεία για να μπει ένα τέλος στο εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας στην Καμπότζη, το Βιετνάμ και την Ινδονησία κι έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ποια ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Πώς ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αύγουστος Οκταβιανός εκτίναξε τον πληθυσμό της σε 100 χιλιάδες (drone)

The post Καμπότζη. Εικόνες φρίκης με στοιβαγμένους σκύλους σε μεταλλικά κλουβιά οδήγησαν στην επέμβαση των Αρχών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπότζη, Εικόνες, Αρχών,kabotzi, eikones, archon