Πέθανε ο Κεν Σπίαρς, συνδημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo

Ο Κεν Σπίαρς, συνδημιουργός της κλασικής σειράς κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, στο Λος Άντζελες. 

Ο σεναριογράφος και παραγωγός πέθανε από επιπλοκές της άνοιας με σωμάτια Lewy, μιας εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου από την οποία έπασχε.

Ο θανατός του ήρθε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του συνεργάτη και συνδημιουργού του διάσημου Σκούμπι Ντου, Τζο Ράμπι.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του Κέβιν στο Variety.

Sam Register,

president of Warner Bros. Animation and Cartoon Network Studios, honors #ScoobyDoo co-creator Ken Spears: "He was a true innovator in the industry whose gifts of humor and storytelling continue to delight audiences" https://t.co/OIwI8woYvW

— Variety (@Variety) November 10, 2020

Ο Κεν εντάχθηκε στην Hanna-Barbera Productions το 1959 αρχικά ως τεχνικός ήχου και γνώρισε τον Ράμπι στην εταιρεία. Έγιναν συνεργάτες και ξεκίνησαν μαζί να γράφουν σειρές.

Η πρεμιέρα της αρχικής σειράς κινουμένων σχεδίων με την οποία ταύτισαν την καριέρα τους έγινε το 1969 στο CBS.

Εκτός από την επινόηση των χαρακτήρων της σειράς που εξιχνιάζουν μυστήρια- τους Φρεντ, Βίλμα, Δάφνη, Σάγκι και τον Γερμανικό Μολοσσό, Σκούμπι- οι Σπίαρς και Ρούμπι ήταν οι δημιουργοί πολλών δημοφιλών σειρών κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 1970, όπως «Dynomutt, Dog Wonder» και «Jabberjaw».

Αντλήθηκαν πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Διάσημοι ηθοποιοί και προσωπικότητες που ενέπνευσαν χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Από τον Τομ Κρουζ ως την Drug Queen, που ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Άριελ

The post Πέθανε ο Κεν Σπίαρς, συνδημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα