SOS από τους νοσοκομειακούς γιατρούς Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχει ούτε μία άδεια κλίνη στη ΜΕΘ. Διάψευση ΑΧΕΠΑ: «Έχουμε 7 κενές κλίνες εντατικής»

Σε ρητή διάψευση των δηλώσεων του προέδρου του νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ για επιλογή της νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές. Νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης είχε δηλώσει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι δραματική καθώς η εφημερία ξεκίνησε χωρίς κανένα κρεβάτι MΕΘ διαθέσιμο.

«Για τους καινούργιους ασθενείς ίσως χρησιμοποιήσουμε φορητούς αναπνευστήρες, ίσως

έχουμε μεγαλύτερη επιτήρηση στους θαλάμους, θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε σε συνθήκες πολέμου. Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο να προχωρούμε σε επιλογές ασθενών. Αναμένεται ότι σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε αυτό στο ΑΧΕΠΑ», ανέφερε σε δήλωσή του στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης.

Ο ίδιος  περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, λέγοντας πως θα βρεθούν στο οδυνηρό δίλημμα ποιον ασθενή με Covid θα περιθάλπουν και ποιον όχι. “Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε ούτε να αγγίξουμε έναν ασθενή ηλικίας 85 ετών και άνω“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνδικαλιστής ιατρός επεσήμανε ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για κορονοϊό διαθέτει 25 κλίνες, οι οποίες γέμισαν το βράδυ της Δευτέρας. Η κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός του ιατρικού προσωπικού ασθενούν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιάννακος δήλωσε στο CNN.gr  ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 660 περιστατικά και 4 παιδιά. Οι κενές κλίνες είναι μόλις τρεις«.

Σημείωσε μάλιστα πως «χτες το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μετέτρεψε δέκα γενικές κλίνες ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid-19. Όλες γέμισαν μέσα σε τρεις ώρες«.

Το ΑΧΕΠΑ διαψεύδει

Σε κοινή ανακοίνωση, η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη.

«Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Τα «απαγορευμένα» φάρμακα και οι διαφημίσεις τους. Το καθαρτικό με σύμβολο τον Γκάντι. Ποια ήταν η Μουϊρασιτίνη για την νευρασθένεια και την ανικανότητα

The post SOS από τους νοσοκομειακούς γιατρούς Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχει ούτε μία άδεια κλίνη στη ΜΕΘ. Διάψευση ΑΧΕΠΑ: «Έχουμε 7 κενές κλίνες εντατικής» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα