«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Χερσόνησο Κρήτης. Δημιουργήθηκαν καταρράκτες στο εθνικό οδικό δίκτυο

Χτυπήθηκε σφοδρά η Κρήτη από την κακοκαιρία, με τον δήμο Χερσονήσου να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Κρήτη.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 100 και οι κάτοικοι περιοχών όπως ο Δήμος Χερσονήσου αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη των πλημμυρών. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικης επιχειρούν

για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία. Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους είναι ο Ανισαράς, η Ανάληψη, το Κουτουλουφάρι και η Σταλίδα.

Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο cretalive.gr αναφέρουν οτι ένας ηλικιωμένος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε υπόγειο, ενώ μια γυναίκα είναι σκαρφαλωμενη σε στυλο πισω απο την εκκλησία των Μαλίων και περιμένει να τη βοηθήσουν οι διασώστες.

Βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ έχουν επιστρατευτεί ακόμα από την Πολιτική Προστασία, καθώς πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, 16 άνδρες με οκτώ οχήματα επιχειρούν σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Ταυτόχρονα απευθύνεται έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων.

«Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας» ανέφερε σε δήλωσή του o δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος τόνισε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα. Με απόφασή του, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών έχει πλημμυρίσει και έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας – Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου.

Ηράκλειο – Αυτοκίνητο παρασύρθηκε προς τη θάλασσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, όπου όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Δείτε βίντεο με τους μίνι καταρράκτες που σχηματίστηκαν σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου:

Κατολισθήσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Ρεθύμνου

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις εκτός από το βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου και σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου σε ολόκληρη την Π.Ε Ρεθυμνου.

Όπως αναφέρει το rethemnosnews.gr, κατολισθήσεις και καθιζήσεις του οδοστρώματος καθιστούν δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του νομού.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου αρκετά σχολεία στον ορεινό Μυλοπόταμο.

Βελτίωση καιρού από την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ανάλογη ένταση κατά τη διάρκεια της Τρίτης και με μειούμενη ένταση κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στην Κρήτη έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: H θεομηνία που «χτύπησε» την Αθήνα το 1961, δύο ημέρες μετά τις εκλογές «της βίας και της νοθείας». 43 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι. Γιατί τους χαρακτήρισαν: Οι «άνθρωποι-σκουλήκια»

The post «Ποτάμια» οι δρόμοι στη Χερσόνησο Κρήτης. Δημιουργήθηκαν καταρράκτες στο εθνικό οδικό δίκτυο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα