Οργή για τον θάνατο του «Φύλακα του Δάσους» στον Αμαζόνιο. Βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι σε έδαφος αυτοχθόνων. Είχε απειληθεί ξανά η ζωή του από παράνομους υλοτόμους

Η εν ψυχρώ δολοφονία του «φύλακα του δάσους» Paulo Paulino Guajajara, σε έδαφος αυτοχθόνων Araribóia στο κράτος Maranhão, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της Βραζιλιάνικης Ένωσης Ιθαγενών Πληθυσμών.

Οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή παράνομων υλοτόμων, αφού είναι ένα από τα δεκάδες εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια στο σημείο, έχοντας σαν στόχο την καταπάτηση της δασικής έκτασης. Ένας ακόμη αυτόχθονας, ο Laércio Guajajara, δέχτηκε πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ενώ ένας υλοτόμος αγνοείται. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μπολσονάρου, Sérgio Moro, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει αστυνομική έρευνα για τη δολοφονία: «Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους γι ‘αυτό το σοβαρό έγκλημα».

Το θύμα ήταν μέλος της γηγενούς δασικής φρουράς που ονομάζεται «Φύλακες του Δάσους

Το θύμα ήταν μέλος της γηγενούς δασικής φρουράς που ονομάζεται «Φύλακες του Δάσους». Η δασική φρουρά σχηματίστηκε πρώτη φορά το 2012 με σκοπό να καταπολεμήσει τις μεγάλες συμμορίες που λεηλατούν το δάσος τους. Ο περιφερειακός συντονιστής του ιθαγενούς ιεραποστολικού συμβουλίου της Βραζιλίας, Gilderlan Rodrigues, υποστήριξε ότι ο δολοφονημένος φύλακας είχε απειληθεί αρκετές φορές. «Η δουλειά τους ενοχλεί εκείνους που θέλουν να λεηλατήσουν την γη τους» επισήμανε και πρόσθεσε ότι οι δράστες προέρχονται από κοντινό αγροτικό οικισμό και είχαν εισέλθει στο δάσος χωρίς άδεια. «Αυτές οι εγκληματικές ενέργειες πρέπει να καταπολεμηθούν έτσι ώστε να μην χάνονται περισσότερες ζωές», συμπλήρωσε.

The post Οργή για τον θάνατο του «Φύλακα του Δάσους» στον Αμαζόνιο. Βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι σε έδαφος αυτοχθόνων. Είχε απειληθεί ξανά η ζωή του από παράνομους υλοτόμους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα