Το ψέμα ενός εργαζομένου σε πιτσαρία οδήγησε σε εξαήμερο lockdown στη Νότια Αυστραλία

Η Νότια Αυστραλία αποφάσισε να επιβάλλει lockdown με βάση ένα ψέμα που είπε ένας άντρας με τον Covid-19 αναφορικά με τη σχέση που είχε με μια πιτσαρία. Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον σε ανακοίνωσή τους

Το lockdown ξεκίνησε την Τετάρτη αφού το κράτος εντόπισε 36 μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων κρουσμάτων της από τον Απρίλιο.  Αλλά αυτό θα είχε αποφευχθεί εάν ο άντρας είχε πει την αλήθεια, ότι δούλευε βάρδιες στο κατάστημα, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Είπε

ότι πήγε εκεί μόνο για να αγοράσει μια πίτσα. Αυτή η παραπληροφόρηση ώθησε τους υπαλλήλους της υγείας να υποθέσουν ότι ο άντρας είχε προσβληθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια μιας πολύ σύντομης έκθεσης και ότι το στέλεχος πρέπει να είναι πολύ μεταδοτικό.

«Αν πω ότι είμαι απλά οργισμένος, θα είναι λίγο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Μάρσαλ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Η Αυστραλία για να μηδενίσει τα καθημερινά της κρούσματα βασίστηκε σε αυστηρά lockdown, εκτεταμένα τεστ και επιθετική ιχνηλάτηση επαφών.

«Είμαστε απολύτως ενημερωμένοι για τις κινήσεις αυτού του ατόμου και θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις συνέπειες που θα υπάρξουν», πρόσθεσε ο κ. Μάρσαλ.

«Η απόφαση του ανθρώπου να μην είναι ειλικρινής για τις πράξεις του σημαίνει ότι οι στενοί του συνεργάτες -με τους οποίους προφανώς θα είχε επαφή- διατρέχουν κίνδυνο και κυκλοφορούν μέσα στην κοινότητα», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκραντ Στίβενς.

Παρά τις ανησυχίες ωστόσο, οι κρατικοί αξιωματούχοι τόνισαν πως η άρση του lockdown θα γίνει τρεις μέρες νωρίτερα απ′ ότι είχε προγραμματιστεί, αφού μέχρι την Παρασκευή είχαν καταγραφεί μόνο τρεις νέες περιπτώσεις.

Η αστυνομία δεν ταυτοποίησε τον άνδρα, διευκρίνισε μόνο ότι εργαζόταν στο Woodville Pizza Bar στην Αδελαϊδα. Να σημειωθεί ωστόσο πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δεν φαίνεται να γνώριζαν ότι ο υπάλληλός τους είπε ψέματα στις αρχές.

Πηγή:  BBC

Διαβάστε ακόμα: podcast: Ο επικεφαλής αξιωματικός του τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο μιλά στη «Μηχανή του Χρόνου»

The post Το ψέμα ενός εργαζομένου σε πιτσαρία οδήγησε σε εξαήμερο lockdown στη Νότια Αυστραλία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα