Χαρδαλιάς: Ποιοι και πώς μπορούν να περάσουν τα χερσαία σύνορα. «Πρόθεσή μας να πάμε σε σταδιακή καθολική άρση του lockdown»

Το μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Όπως τόνισε, οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνορεύει με χώρες των Βαλκανίων, όπου η Covid-19 βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση.Όπως τόνισε, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, ή σε όσους έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και
στις μεταφορές (φορτηγά), καθόλη τη διάρκεια. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

Από τον Προμαχώνα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε Έλληνες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Για τις μεταφορές, η διέλευση επιτρέπεται καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.Από την Κακκαβιά επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες ή με άδεια παραμονής στη χώρα, από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι από την Κακκαβιά θα μπαίνουν σε 7ήμερη καραντίνα, στον χώρο που έχουν δηλώσει στο PLF τους.Από Ευζώνους και Κήπους μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ.Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.

Η Κρυσταλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή. Επιπλέον για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ, το οποίο τα τεστάρεται από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες».

«Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει. Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων», απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για το θέμα.

Διαβάστε ακόμα: «Όσοι επιζήσαμε μέναμε μαζί με τους νεκρούς». Η άγνωστη μάχη στο χιονισμένο Ύψωμα 1220 που άνοιξε τον δρόμο για την Κλεισούρα

The post Χαρδαλιάς: Ποιοι και πώς μπορούν να περάσουν τα χερσαία σύνορα. «Πρόθεσή μας να πάμε σε σταδιακή καθολική άρση του lockdown» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα