Η στιγμή που διαστημικός σταθμός εισέρχεται φλεγόμενος στην ατμόσφαιρα. Μοναδικές εικόνες από βίντεο που κατέγραψαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης

Μοναδικό βίντεο από τη στιγμή που ο διαστημικός σταθμός Tiangong-2 εισέρχεται φλεγόμενο στην ατμόσφαιρα της Γης, δημοσιοποίησαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας.  

Στο βίντεο – που λίγο αργότερα δημοσιεύτηκε και στο κανάλι YouTube από το  Global TV Network της Κίνας (CGTN), δείχνει μέρος του του διαστημικού εργαστηρίου, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης καταστροφής του, να τυλίγεται στις φλόγες.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια του Tiangong-2 δημιούργησαν μια εντυπωσιακή λάμψη στον νυχτερινό ουρανό.

Ο διαστημικός σταθμός Tiangong-2, χρησιμοποιήθηκε από την Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία ως δοκιμαστικό «κρεβάτι»,για τεχνολογίες τροχιάς, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης και του ανεφοδιασμού.
Ζυγίζει 8 τόνους και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016.

Την Παρασκευή στις 21:06 – ώρα Πεκίνου- ο διαστημικός σταθμός επανήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης. Κάηκε εντελώς στην ατμόσφαιρα, ενώ η μικρή ποσότητα υπολειμμάτων έπεσε σε «ασφαλή περιοχή» στον Νότιο Ειρηνικό, σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους.

Ο σταθμός αυτός αναμένεται να αντικατασταθεί από ένα ακόμη μεγαλύτερο, που προγραμματίζεται να τεθεί σε τροχιά το 2020.

The post Η στιγμή που διαστημικός σταθμός εισέρχεται φλεγόμενος στην ατμόσφαιρα. Μοναδικές εικόνες από βίντεο που κατέγραψαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords