Ο απολογισμός, οι ζημιές και τα 88 εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας. Δείτε από ψηλά το επίκεντρο του σεισμού στη Μαγούλα

Προβλήματα στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση, κατάρρευση κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων είναι μερικά απ΄ όσα καταγράφονται μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών από τις 14:13 οπότε και σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν 11 μετασεισμοί.
Ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε περίπου μια ώρα μετά

τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ και ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί από το σημερινό σεισμό. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, μία τουρίστρια η οποία είναι έγκυος και την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο χτύπησε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.  Ακόμη ένα 8χρονο αγόρι τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση καμινάδας στο Καματερό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνο.Επίσης 2-3 άτομα με επιπόλαια τραύματα πήγαν μόνα τους στο Θριάσιο νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.Το ΕΚΑΒ δέχθηκε αρκετές κλήσεις, κυρίως για κρίσεις πανικού.

Oι ζημιές

Σοβάδες έπεσαν από ακατοίκητο κτίριο στην οδό Ερμού 88, προκαλώντας ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο κτίσμα.

Ζημιές σε ακατοίκητο κτίριο στην οδό ΜαυρομιχάληΚατάρρευση κτιρίου και στην πύλη 1 του Πειραιά

Κτίριο στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε1 κατέρρευσε, μετά τον ισχυρό σεισμό. Πρόκειται για τον ταινιόδρομο Κράκαρη, μήκους 100 μέτρων, ο οποίος αποτελούσε σημαντικό βιομηχανικό μνημείο και τοπόσημο.

Στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι έπεσε ο σταυρός από την κορυφή της εκκλησίας στο έδαφος χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί. Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην Αιόλου υπέστη ζημιές από τον ισχυρό σεισμό.

Στη Μονή Δαφνίου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα που προκάλεσε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ο σεισμός  ενώ για λόγους πρόληψης, τα Μουσεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Το υπουργείο Πολιτισμού, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Έφορος Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής ενημέρωσε ότι στη Μονή σημειώθηκε κατακρήμνιση του ανατολικού τμήματος στον βόρειο εξωτερικό περίβολο.
Παράλληλα, προβλήματα , αλλά μόνον στους σοβάδες, εντοπίστηκαν σε αυτοψία στο Καθολικό. Στο ναό διαπιστώθηκε και πτώση ψηφίδων και θα παραμείνει κλειστός και αύριο, για να επιληφθεί του θέματος το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας.

Σήμανση σε 88 εγκαταλειμμένα κτίρια

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για την καταγραφή ζημιών από τη σημερινή σεισμική δόνηση αλλά και τη λήψη προληπτικών μέτρων.
Λίγη ώρα μετά τον σεισμό, ξεκίνησε η σήμανση γύρω από τα 88 εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας, αποκλείοντας τη διέλευση πεζών και τη στάθμευση οχημάτων κάτω από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν έχουν καταγραφεί ζημιές, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια.

Δείτε από ψηλά το επίκεντρο του σεισμού στη Μαγούλα από το συνεργάτη μας Up drones

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school 

The post Ο απολογισμός, οι ζημιές και τα 88 εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας. Δείτε από ψηλά το επίκεντρο του σεισμού στη Μαγούλα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα