Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανέβηκε σε φορτηγό και έδωσε συναυλία εν κινήσει στις γειτονιές της Αθήνας (βίντεο)

Για τους ανθρώπους που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, αλλά και για ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά μάχη με τον κορονοϊό τραγούδησε η Άλκηστης Πρωτοψάλτη, που ανέβηκε πάνω σε ένα φορτηγό και κινήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας.  

Η δημοφιλής τραγουδίστρια ξεκίνησε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι και 3,5 ώρες γύριζε στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης κάνοντας πολύ σύντομες στάσεις σε πλατείες, αλλά και συμβολικά, σε δύο νοσοκομεία, στο «Σωτηρία» και τον «Ευαγγελισμό» όπου γιατροί και νοσηλευτές

δίνουν μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Η ιδέα για την πρωτότυπη συναυλία ήταν της ίδιας που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να τραγουδήσει για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας. Ερμήνευσε με ενθουσιασμό γνωστά τραγούδια της, προσκαλώντας τους κατοίκους να ζήσουν αυτή την ασυνήθιστη εμπειρία.

Έχει και τα καλά της η καραντίνα! Εκεί που κάθεσαι στο μπαλκονάκι περνάει η Άλκηστης Πρωτοψάλτη στη καρότσα ενός φορτηγού και τραγουδάει live! pic.twitter.com/uVRolHJsv6

— Panais (@Wyrlpx99hhKzSky) April 25, 2020

Φυσικά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, όσοι Αθηναίοι τη συνάντησαν, σταμάτησαν για να τη φωτογραφήσουν, ενώ πολλοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να την χειροκροτήσουν.

Το μήνυμα της Πρωτοψάλτη:

«Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αφού δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος σ’εμένα, βρήκα τον τρόπο να πάω εγώ σ’αυτόν … συγκίνηση  και συναισθήματα μεγατόνων από τα μπαλκόνια, τους δρόμους, τις αυλές και τις ταράτσες. Αγαπώ τον κόσμο, τα  μάτια και η ψυχή μου γέμισαν αγάπη, χαμόγελα και δάκρυα. Ναι, το πιο συγκλονιστικό τρίωρο της ζωής μου… Εύχομαι σύντομα να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας. Ευχαριστώ τους μουσικούς μου, Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο, Παντελή Ντζιάλα στη κιθάρα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο, τον ηχολήπτη μου Ζαχαρία Σταμούλο για την εθελοντική  συμμετοχή τους, και την παραγωγό μου Τώνια Δραγούνη για την προσφορά της και την άψογη εκτέλεση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Δέδε και τους συνεργάτες τους που υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την ιδέα μου σε χρόνο ρεκόρ»

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, της ΔΑΕΜ και της Εταιρείας Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Η συναυλία εν κινήσει» πάνω στο ανοικτό μέρος του φορτηγού  ώρα από την Τεχνόπολη στο Γκάζι και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με την τραγουδίστρια, μπροστά από το όχημα με το μήνυμα «Στον δρόμο με Αγάπη». «Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!»

View this post on Instagram

Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!

A post shared by • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) on Apr 25, 2020 at 1:37am PDT

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έκανε μια στάση στην Ηρώδου Αττικού και εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από το γραφείο του για να τη συγχαρεί και να την ακούσει. «Δεν μπορούμε και να χαιρετηθούμε… Ήταν μέσα από την καρδιά μου αυτό που βγήκε. Υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον δήμαρχό μας, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Αφού ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει σε εμένα, αποφάσισα να πάω εγώ στον κόσμο», ανέφερε η καλλιτέχνιδα, απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη.

View this post on Instagram

Αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς στην @alkistisprotopsalti ήρθε εκείνη σε εμάς! Σε ευχαριστούμε που γέμισες την πόλη μας με μελωδίες και τραγούδια! #apotondromomeagapi

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on Apr 25, 2020 at 4:42am PDT

The post Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανέβηκε σε φορτηγό και έδωσε συναυλία εν κινήσει στις γειτονιές της Αθήνας (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αθήνας, Συγκίνηση, Σωτηρία, Ευαγγελισμό,alkistis protopsalti, athinas, sygkinisi, sotiria, evangelismo