Για εργασιακό «bullying» κατηγορείται ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς – Οι καταγγελίες πρώην εργαζομένων και η απάντηση της πλευράς Γκέιτς

Αντιμέτωπος με καταγγελίες πρώην υπαλλήλων της Microsoft, για εργασιακό «bullying» είναι ο ιδρυτής της εταιρείας και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς.

Τις αποκαλύψεις και μαρτυρίες των υπαλλήλων φιλοξένησε το περιοδικό Business Insider.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε
στο podcast μας

Σύμφωνα με τo Business Insider, η φήμη του Γκέιτς ως ευερέθιστου εργοδότη ξεκίνησε λίγο καιρό αφότου ίδρυσε την Microsoft με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν το 1975.

Ο «ευερέθιστος εργοδότης»

«Μια συνάντηση με τον Μπιλ ήταν απλώς η ευκαιρία να σου βάλει τις φωνές, προσπαθούσα λοιπόν να το αποφύγω», είπε πρώην στέλεχος της Microsoft, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος και δεν θέλησαν να κατονομαστούν, μια κουβέντα που έβγαινε συχνά από τα χείλη του CEO ήταν «αυτή ήταν η πιο ανόητη, γ@μ…ένη ιδέα που άκουσα ποτέ».

Κάποιοι υπάλληλοι, ωστόσο, υπογράμμιζαν ότι η στάση του Γκέιτς δεν είχε κάτι το προσωπικό, αφού «έβαζε σε όλους τις φωνές το ίδιο».
Άλλοι υποστήριξαν ότι το επικοινωνιακό του στιλ οφειλόταν στο ότι είναι «απλώς ένα αδέξιο άτομο όσον αφορά στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις».

«Δεν ξέρει πώς να κάνει αστεία, ούτε πώς να συνδέεται με τους ανθρώπους. Αν σου έλεγε ότι του αρέσουν τα μαλλιά σου, δεν προσπαθούσε να φλερτάρει, απλώς του άρεσαν τα μαλλιά σου», είπε ένα άλλο πρώην στέλεχος της Microsoft.

Για αυτόν δεν ίσχυαν οι κανόνες συμπεριφοράς

Η Μαρία Κλάου, πρώην μέλος του ΔΣ της Microsoft από το 2009 έως το 2015, δήλωσε ότι «ένα άτομο όπως ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι οι συνήθεις κανόνες συμπεριφοράς δεν ισχύουν για αυτόν» και τον κατηγόρησε ότι δεν δέχεται προτάσεις για βελτίωση της διαφορετικότητας.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Γκέιτς συμπεριφερόταν σαν να ήταν το «πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο» και ότι όποτε γυναίκες-στελέχη πρότειναν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της διαφορετικότητας ο Γκέιτς απαντούσε: «Προσπαθείτε να καταστρέψετε την εταιρεία;»

Σύμφωνα με το Buisiness Insider, ο Γκέιτς φέρεται να απομνημόνευε τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι έβριζε εργαζόμενους στη Microsoft όταν εκνευριζόταν μαζί τους.

Ο Γκέιτς φέρεται να είναι επίσης «θαμώνας σε μεταμεσονύκτια, πριβέ πάρτι» σε μεγάλα εμπορικά συνέδρια για εκθέσεις υπολογιστών, όπου μεθούσε πάρα πολύ εύκολα, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Κρίντζλι, αρθρογράφο του InfoWorld.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Επίσης, ο Νταν Γκρέιβς, πρώην διευθυντής εξαγωγών της Microsoft, είπε στο Business Insider ότι τη δεκαετία του ’80 σε ένα πάρτι στην Ελβετία, βρήκε τον Γκέιτς πάνω σε μια γυναίκα στο γκαζόν μιας αυλής και ισχυρίστηκε πως απλώς «κάνουμε αγκαλίτσες».

Διάψευση από την πλευρά Γκέιτς

Εκπρόσωπος του Γκέιτς, απέρριψε το δημοσίευμα λέγοντας πως κυκλοφορούν «πολλά ψέματα» γύρω από το όνομά του μετά το διαζύγιο του Μαΐου.

«Οι φήμες και οι εικασίες γύρω από τον κ. Γκέιτς γίνονται όλο και πιο παράλογες και είναι ατυχές το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έχουν λίγη ή καθόλου γνώση χαρακτηρίζονται ως «πηγές»» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ιδρυτή της Microsoft.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Το σκοτεινό παρελθόν του Τζον ΜακΑφι. Από προγραμματιστής στη NASA, βασιλιάς των anti-virus, υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, φοροφυγάς και ύποπτος για δολοφονία

The post Για εργασιακό «bullying» κατηγορείται ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς – Οι καταγγελίες πρώην εργαζομένων και η απάντηση της πλευράς Γκέιτς appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα