Ανησυχία για τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Εξαδάκτυλος: Ο ένας μολύνει εννιά και οι εννιά, 81

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η μετάλλαξη «Δέλτα», κυρίως εξαιτίας της αυξημένης μεταδοτικότητάς της. Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του ΠΙΣ,  μίλησε για τους υψηλούς ρυθμούς μετάδοσής της, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11, στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο ένας μόλυνε τέσσερις, οι τέσσερις, δεξαέξι, στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο ένας, έξι, οι έξι, τριαντάεξι. Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική

μετάλλαξη. Ο ένας, μολύνει εννιά, και οι εννιά, 81» εξήγησε μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων. Κι ένα 11% με την πρώτη δόση γι αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μην μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου. Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα προνόμια και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σχολίασε: «Το πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα δεν το ξέρω. Αυτά γίνανε επειδή οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν δυνατότητες που τις στερούνταν. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μην στερούνται τις δυνατότητες που έχουν. Αλλιώς θα μπαίναμε σε έναν διαρκή περιορισμό που αφορά ανθρώπους που το χρειάζονται. Το πιο αποτελεσματικό είναι το γήπεδο. Όσοι θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού θα εμβολιαστούν, αυτό σίγουρα θα αποτελεί κίνητρο. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Ανησυχία για τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Εξαδάκτυλος: Ο ένας μολύνει εννιά και οι εννιά, 81 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα