Ένοπλος αποκεφάλισε άνδρα στο Παρίσι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Συναγερμός σήμενα στο Παρίσι και συγκεκεριμένα στο βόρειο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, όπου ένοπλος αποκεφάλισε άντρα, φωνάζοντας «αλαχού άκμπαρ» πριν τραυματιστεί από τα πυρά των αστυνομικών και συλληφθεί την Παρασκευή το απόγευμα.

Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά σε σχολικό κτίριο, ενώ μετά την επίθεση ο άνδρας, που κρατούσε ένα μαχαίρι, απείλησε ομάδα αστυνομικών. Όταν τον κάλεσαν να παραδοθεί, εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε σε γειτονική περιοχή. Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ

και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί.

#BREAKING Man decapitated in assault near Paris, anti-terror probe under way: prosecutors pic.twitter.com/oh4z56GHxE

AFP news agency (@AFP) October 16, 2020

Πλάι στον δράστη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, εντοπίστηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός άνδρα. Πηγές της γαλλικής αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να φορούσε γιλέκο, το οποίο θα μπορούσε να φέρει εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της έρευνας, ο δράστης, αλγερινής καταγωγής, γεννημένος το 1992, ήταν γονέας ενός μαθητή του θύματος και όπως αναφέρουν, το θύμα είχε δώσει πρόσφατα ένα μάθημα στους μαθητές του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και είχε δείξει τις καρικατούρες του Μωάμεθ.

Ο γαλλικός σταθμός FranceNews24 ανέφερε ότι ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση ως αντίδραση στα καρτούνς που δημοσίευσε με τον Προφήτη Μωάμεθ το σατιρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό.

SUIVI – #Terrorisme : Le parquet anti-terroriste se saisit des faits, la victime serait un personnel de l’éducation nationale et l’homicide serait en rapport avec les caricatures du prophète #Mahomet publiées par #CharlieHebdo. #terroriste #EragnySurOise #ConflansSainteHonorine pic.twitter.com/yCzIoJJlbu

— FranceNews24 (@FranceNews24) October 16, 2020

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανίν «έφτασε στο σημείο της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του και επιβεβαίωσε ότι η έρευνα αφορά τρομοκρατία.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Η δολοφονία του μεταφραστή και του εκδότη που εξέδωσε το βιβλίο, «Οι σατανικοί στίχοι» του Σαλμάν Ρούσντι. Ο συγγραφέας καταδικάστηκε σε θάνατο από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί και για να σωθεί έκανε δήλωση μετανοίας 

The post Ένοπλος αποκεφάλισε άνδρα στο Παρίσι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα