Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εξοντωτική ποινή» λέει ο Κασιδιάρης και επικαλείται την Εισαγγελέα. Επιστράτευσαν πίτσες, πεϊνιρλί και πρόβατα για να πάρουν αναστολή

Ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών κάθισε την Παρασκευή ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλώνοντας πως θέλει να διεκδικήσει την αθωότητά του. Έκανε λόγο για 20.000 «βίαιους διαδηλωτές».

Στο Εφετείο Αθηνών βρέθηκε την Παρασκευή ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης

ο οποίος υπέβαλλε αίτημα αναστολής, όπως και οι άλλοι ομοϊδεάτες του.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος μίλησε για «εξοντωτική ποινή» και για «βίαιους διαδηλωτές» που βρέθηκαν στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο όταν ανακοινώθηκε η εγκληματική υπόσταση της Χ.Α.

Όπως είπε ο Η. Κασιδιάρης:

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκαν για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκαν ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Διαβάστε επίσης: Το μικρότερο θύμα ηλεκτρικής καρέκλας ήταν ένας 14χρονος. Ο Τζορτζ Στίνι εκτελέστηκε για τον φόνο δύο κοριτσιών, αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε μετά από 70 χρόνια Γερμενής:

«Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκιση μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριο σας αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο» ανέφερε ο πρώην βουλευτής Γ. Γερμενής προσθέτοντας ότι πέρασε δύσκολα το προηγούμενο διάστημα: «Το τελευταίο τρίμηνο είμαι εξωτερικός συνεργάτης του Λαγού, του ευρωβουλευτή, με μισθό 525 ευρώ. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία» είπε στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα. Εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα του Γ. Γερμενή η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του πατέρα του. «Σαν μοναχογιός που είναι τον βοηθάει πολύ. Από εργασία ξέρω ότι βοηθάει το Λαγό σαν γραμματειακή υποστήριξη. Ζητάω την κατανόησης σας. Ευχαριστώ πολύ και την επιείκεια σας».

«Ο κ. Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί»

Η συνήγορος του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα ζήτησε την αναστολή της ποινής του: «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» είπε.

Μάλιστα, η Βάσω Πανταζή υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν τη σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Σταθης Μπούκουρας, επισημαίνοντας στο τέλος: «κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί».

Διαβάστε επίσης: Ο μοναδικός ιερέας που εκτελέστηκε στην ιστορία της Αμερικής. Παντρεύτηκε κρυφά την αγαπημένη του, την άφησε έγκυο και ύστερα τη διαμέλισε, πετώντας το κορμί της στο ποτάμι …

Ελένη Ζαρούλια

«Η κα. Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’οικον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ανέφερε ο συνήγορος της ζητώντας την αναστολή της ποινή της, συμπληρώνοντας: «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε».

«Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς» ανέφερε η υπεράσπιση της Ε. Ζαρούλια και προσέθεσε: «Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείται Βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου που πρέπει να φτάσει στο εφετείο μακριά από κραυγές από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν ούτε το δικαίωμα για έφεση».

Ηλιοπουλος: Δώστε μου μου μια δευτερη ευκαιρία

«Δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για τη καταδίκη». Μίλησε για τις δυο ανήλικες κόρες του, ο οποίες όπως είπε, δέχονται μπούλινγκ στο σχολείο. Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει με την οικογένειά του. «Με καταδικάσατε αλλά παρακαλώ για μια δεύτερη ευκαιρία με εξοντώσετε» είπε ο ίδιος ο Παν. Ηλιοπουλος ατο διξαστήριο ζητώντας την αναστολή εκτελεσης της ποινής του.

Η εν διαστάσει από το 2012 σύζυγος του Ν. Μίχου κατέθεσε άλλωστε πως είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την οικογένεια. «Αν ο Νίκος εκτίσει την ποινή του εμείς θα οδηγηθούμε σε απόγνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Μιχάλης Αρβανίτης

Η πλευρά του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.

Αντώνης Γρέγος

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι προκειμένου να μετακινείται στο Δήμο Θερμαϊκού οππου κατοικεί και στο Δήμο Θεσσαλονίκης οπου εργάζεται, αιτήθηκε ο Αντώνης Γρέγος μέσω της υπεράσπισής του, εφόσον δεν του χορηγηθεί ανασταλτικό στην έφεση. Παράλληλα, επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικού λόγους εξαιτίας των οποίων θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν οδηγηθεί στη φυλακή.

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

«Ούτε φυγόποινος είναι, ούτε φυγόποινος. Έχει ένα παιδί 10 χρόνων το οποίο πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Η σύζυγος του είναι εν ενεργεία αξιωματικός στο 401 και τώρα λόγω της επιφυλακής απουσιάζει συνεχώς. Άρα αν μπει φυλακή θα μείνει ένα παιδί στο σπίτι μόνο» υποστήριξε η υπεράσπιση του Ζησιμόπουλου.

«Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος ήταν συνεπής σε όλη τη διάρκεια της διαδικασιας. Η συμπεριφορά του ήταν τυπική. Το όνομα του δεν ακούστηκε ούτε πέντε φορές σε ολόκληρη τη δίκη» είπε ο συνήγορος του ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το Εφετείο.

The post Δίκη Χρυσής Αυγής: «Εξοντωτική ποινή» λέει ο Κασιδιάρης και επικαλείται την Εισαγγελέα. Επιστράτευσαν πίτσες, πεϊνιρλί και πρόβατα για να πάρουν αναστολή appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Χρυσής Αυγής, Εξοντωτική, Κασιδιάρης, Εισαγγελέα, Επιστράτευσαν,diki chrysis avgis, exontotiki, kasidiaris, eisangelea, epistratefsan