Αστυνομικοί επιτέθηκαν στον ηθοποιό Τζον Κιούζακ την ώρα που βιντεοσκοπούσε διαδήλωση στο Σικάγο

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζον Κιούζακ, κατήγγειλε ότι αστυνομικοί του επιτέθηκαν την ώρα που τραβούσε βίντεο από τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στο Σικάγο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Κιούζακ, όπως και αρκετοί ηθοποιοί, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δείξουν το εύρος των επεισοδίων και των διαδηλωτών που έχουν βγει στους δρόμους,

αλλά και την υπέρμετρη βία που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες.

Σε ένα από τα tweet  που ανέβασε, έγραψε: «Δεν άρεσε στους αστυνομικούς ότι βιντεοσκοπούσα ένα φλελόμενο αυτοκίνητο και ήρθαν κατά πάνω μου με γκλομπ. Χτύπησαν τη μηχανή μου».

Cops didn’t like me filming the burning car so they came at me with batons. Hitting my bike.
Ahhm here’s the audio pic.twitter.com/tfaOoVCw5v”

John Cusack (@johncusack) May 31, 2020

Όπως ανέφερε, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να τον ψεκάσουν και με σπρέι πιπεριού.

Και συνέχισε, ασκώντας κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ:

«Θα με εξέπληττε αν αυτό κρατήσει μία ή δύο μέρες. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της μισητής εποχής Τραμπ. Δόξα τω θεώ, υπάρχει η αίσθηση ότι πολλά κύματα οργής οδηγούνται σε μία κορύφωση».

Would be very surprised if this is a one or two day event / this may well be the beginning of end of trump loathsome era – thank god -feels like many streams of outrage coming to a head- a wave peaking -Chicsgo scene was about getting to trump tower most of day

John Cusack (@johncusack) May 31, 2020

Τέλος, ο Κιούζακ μέσω Twitter έδωσε υπόσχεση ότι «κλωτσήσει τον μισητό ναζιστικό κ@λο του Τραμπ, έξω από τον Λευκό Οίκο και από εκεί στην φυλακή».

Trump can’t win- people refuse to hate one another – to serve corporate masters – we will kick trumps-loathsome nazi ass out of the White House and into prison – pic.twitter.com/rGzJ2hjx5f

John Cusack (@johncusack) May 31, 2020

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Φυλακίστηκε 29 φορές και επέζησε από τη δολοφονική επίθεση μιας γυναίκας με χαρτοκόπτη. Δέκα ιστορίες για τον M. Λούθερ Κίνγκ που δολοφονήθηκε με σφαίρα, όπως και η μάνα του! 

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ακόμη ένας νεκρός στις ΗΠΑ – Βρέθηκε πτώμα με μώλωπες στη Μινεάπολη

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε κοντά σε ένα καμένο αυτοκίνητο σήμερα το πρωί στη Μινεάπολη, όπου έχουν ξεσπάσει ταραχές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα όχημα το οποίο φλεγόταν, σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης. Όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.

Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού, οι οποίοι έχουν σπεύσει επί τόπου, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Σοκαριστικά βίντεο από τα επεισόδια σε Ντάλας και Πόρτλαντ (σκληρές εικόνες)

Μετά τον θάνατο δύο διαδηλωτών χθες στις ΗΠΑ αλλά και τους εργαζόμενους του Reuters που δέχτηκαν πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες από αστυνομικούς, σοκάρουν οι εικόνες από το Ντάλας και το Πόρτλαντ, όπου δύο άνδρες ξυλοκοπήθηκαν άγρια από το εξαγριωμένο πλήθος.

Στο Ντάλας, το πλήθος φαίνεται να κλωτσά έναν άνδρα ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. 10 με 15 άτομα τον χτυπούν ανελέητα μέχρι που χάνει τις αισθήσεις του. Λέγεται πως το θύμα κρατούσε μια ματσέτα με την οποία απείλησε το πλήθος γιατί «φέρεται να ήθελε», σύμφωνα με την αστυνομία, «να προστατεύσει τη γειτονιά του από τους διαδηλωτές». Ο άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Here is the critically injured man being tender to by volunteer medics pic.twitter.com/Jxahufu66B

— ELIJAH (@ElijahSchaffer) May 31, 2020

Στο Πόρτλαντ ένας λευκός άνδρας επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια. Το σοκαριστικό video τον δείχνει να τρέχει να ξεφύγει από ομάδα που τον κυνηγά, να πέφτει στο έδαφος και ενώ μοιάζει αναίσθητος κάποιος τον κλωτσά με δύναμη στο κεφάλι.

Kicked in the head laying lifeless on the street

A man had his teeth literally knocked out by Portland rioters

Reporter @farleymedia shows how vicious these riots have become

Nobody is safe

No business is exempt from destruction

pic.twitter.com/7x1PAfvy3a

— ELIJAH (@ElijahSchaffer) May 31, 2020

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η απαγορευμένη διαδήλωση στην Αλαμπάμα που αιματοκύλισε η αστυνομία σε τηλεοπτική μετάδοση. Ηγήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ζητώντας δικαιώματα για την αφροαμερικανική κοινότητα 

The post Αστυνομικοί επιτέθηκαν στον ηθοποιό Τζον Κιούζακ την ώρα που βιντεοσκοπούσε διαδήλωση στο Σικάγο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα